Index Vakbarát Hírportál

A Bajnokok Ligájának abszurd a humorérzéke

2015. december 10., csütörtök 10:31

A Roma minden idők legpocsékabb továbbjutója, a Porto iszonyú peches kieső.

Hat meccsen mindössze hat ponttal lépett tovább a Roma a Bajnokok Ligája E csoportjában szerdán, miután 0-0-t játszott otthon a BATE Boriszovval. Az olaszokat Messi és Ter Stegen kapus, a Barcelona mentette meg, ami Németországban ikszelt a Bayer Leverkusennel, és így magával húzta Tottiékat.

A Roma mindössze egy meccset tudott megnyerni, épp a Leverkusent verte 3-2-re, végülis ennek köszönhette továbblépését az egymás elleni eredményeik alapján. Rudy Garcia edző csapata 

16 gólt kapott, pont annyit, amennyivel a G csoportban a Maccabi Haifa nullapontos utolsóként zúgott ki.

Igaz persze, hogy ők lőttek 11-et, nem csak egyet.

A BL-ben eddig csak egyszer lehetett ilyen kevés ponttal továbbmenni, 2013 őszén a Zenit csinálta meg ugyanilyen mutatókkal, de eggyel jobb gólkülönbséggel, így a Roma minden idők leggyengébb továbbjutója lett.

A másik véglet a Porto, ami hihetetlenül lúzerül esett ki, egy pontra volt a továbbjutástól. Négy kör után vezette a G csoportot 3 győzelemmel és egy döntetlennel, az ötödik körben, hazai pályán 1 pontot kellett volna szereznie a Dinamo Kijev ellen, de kikapott. Aztán az utolsó fordulóban nem tudta idegenben megverni a Chelsea-t, így kiesett az Európa Ligába.

Volt nála viszont lúzerebb kieső, szintén 2013 őszén, a Napoli, ami 12 ponttal maradt a csoportban. Ugyanannyit szerzett, mint a két továbblépő, a Dortmund és az Arsenal. Kifejezetten erős négyes volt az akkor, a Marseille lett az utolsó mögöttük.

Rovatok