Index Vakbarát Hírportál

Van Gaalnak nem kellett, a Leverkusennél nem bír leállni a gólokkal

2015. december 10., csütörtök 14:11

Csak Ter Stegen bravúrján múlt, hogy a Bayer Leverkusen ne egy Javier Hernández-duplával menjen a tizenhat közé a Bajnokok Ligájában.  A mexikói csatár egygólos maradt a Barcelona ellen, és az 1-1-gyel az Európa Ligában folytatja a német csapat, viszont a mexikói a szerdai találatával már 11 gólnál jár legutóbbi 12 tétmeccsén. 

A szerdai az ötödik volt neki az idei Bajnokok Ligája-sorozatban, korábban egyetlen mexikói játékos sem szerzett ennyit egy BL-idényben. 

A Bundesligában tizenkét bajnokin hétszer talált be eddig, nemrég a hónap legjobb játékosának is megválasztották a német bajnokságban, ráadásul novemberben zsinórban hét tétmeccsen volt eredményes, ezzel lekörözte rekorder honfitársát, Hugo Sánchezt, aki mexikóiként egymás után hatszor talált be a Real Madridban.

Hernández nagy sorozata október végén indult, akkor kezdésnek tíz napon belül öt gólt szerzett: előbb duplázott a Roma ellen a BL-ben, aztán a Stuttgartnak talált be a Bundesligában, majd a Német Kupában is rúgott két gólt a Viktoria Kölnnek. Ezután a Wolfsburg, a Roma a BL-ben, majd a Köln jött, és még rátett egy Frankfurt elleni duplával a Bundesligában. 

Hernández azután került a német csapathoz a nyáron, hogy Louis van Gaalnak nem kellett az azóta csak szenvedő Manchester Unitednél, a németek viszont kifizettek érte 12 millió eurót, és az első félév alapján elég jó üzletet csináltak vele. 

Rovatok