Index Vakbarát Hírportál

Zlatan és Cavani begyűrte a Chelsea-t a tavalyi meccs ismétlésén

2016. február 16., kedd 22:55

PSG-Chelsea 2-1 és Benfica-Zenit 1-0 a nyolcaddöntők első meccsén. Minden nyitott a visszavágókra.

Szoros meccsekkel indult újra a Bajnokok Ligája a téli szünete után, a PSG egy góllal verte a Chelsea-t, a Benfica a Zenitet, mindkétszer a hazai csapat győzött.

Párizsban volt a nap rangadója, a meccs úgy indult, hogy tényleg az lesz, de aztán inkább a tavalyi meccsük ismétlését nézhettük újra. Ez a két csapat ugyanis pont egy éve pont itt, a 16 között találkozott a BL-ben, és akkor is a franciák kezdtek otthon.

Most egy nagy Diego Costa-fejessel indult a meccs, amit Kevin Trapp szenzációsan ütött a lécre, majd Ibrahimovic a másik oldalon legalább ilyen jó helyzetben fejelt, borzasztóan.

Utána viszont már nem hibázott a svéd, igaz nagy szerencséje volt, mert szabadrúgása a szabadot összehozó Obi Mikel lábáról pattant a kapuba.

A PSG öt perccel a szünet előtt szerzett vezetést, de ennyi időt sem tudott kihúzni, annyira visszaállt. Obi Mikel egy szöglet utáni lecsorgót rúgott be hat méterről. Érdekes, hogy a labda azért juthatott el hozzá, mert azt Ibrahimovic nem találta el fejjel.

Szünet után egykapuzott a PSG, de ziccere nem, csak lehetőségei akadtak. Matuidi közeli lövésének három emberen kellett volna átverekednie magát a kapuig, Di Maria szabadrúgását szépen védte Courtois.

A győztes gólhoz egy csere kellett, Cavani, aki a 75.-ben állt be, de a 79.-ben már be is talált. Di Maria szépen ugratta ki, kisodródott, de a kimozduló Courtois lába között laposan berúgta. Lehetett volna ügyesebb a belga kapus.

PSG-Chelsea 2-1

Innen a PSG már behúzta a meccset, de a kapott gól miatt nagyon nehéz dolga lesz a visszavágón.

Az este tanulsága, hogy a két csapat nem sokat, inkább semmit nem fejlődött egy évvel ezelőtti önmagához képest. A PSG hiába vezeti 24 ponttal a bajnokságot, most kiderült, hogy ez inkább az ellenfelek gyengesége, mintsem az ő bombaformájuk miatt van. Laurent Blanc edző nem lépett a csapattal szintet.

A Chelsea olyan volt, mint Mourinhóval, amiért jött, el is vitte, annak ellenére, hogy már Hiddink edzi. Tizenkettedik meccsén ez az első veresége a holland edzőnek, mióta december közepén visszatért a klubhoz, de könnyen lehet, hogy a kezdés előtt alá is írta volna ezt az eredményt.

Benfica-Zenit 1-0

A nap másik meccsén a 91. percben, Jonas szabadrúgás utáni fejesével verte a Benfica a Zenitet.

Visszavágók három hét múlva, mindkét párharc teljesen nyitott.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 1-0 (0-0)

gól: Jonas (91.)
piros lap: Criscito (90., Zenit)

Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 2-1 (1-1)

gól: Ibrahimovic (39.), Cavani (78.), illetve Obi Mikel (45.)

Rovatok