Index Vakbarát Hírportál

A Real megmosolyogtatta Zidane-t Rómában

2016. február 17., szerda 23:05

Roma-Real Madrid 0-2 és Gent-Wolfsburg 2-3 a szerdai BL-nyolcaddöntőkön. Sok izgalom nem várható a visszavágókon.

Lassan indult mindkét mérkőzés, főleg a nap rangadója Rómában, annyira, hogy az első félidőben egyetlen Marcelo-lövésen kívül semmi nem is történt. Az legalább szép volt, kapásból jött, év gólja-gyanús, ha bemegy, csakhogy még a kaput se találta el, a bal kapufa töve mellé ment.

A szünet után sem pörgette a Madrid, úgy tűnt, jó lesz neki az iksz is, csak persze nem Cristiano Ronaldónak. A 60.-ban kapott egy használható kiugratást, balkötőben megcsinálta a visszacselt a támaszkodó lába mögött, aztán megcélozta a hosszút. Ekkorra védője, a támadni jól, védekezni meglehetősen kevéssé tudó Florenzi már le volt maradva, annyira, hogy csak beleérni tudott a labdába, ami így védhetetlenül ment a bal felsőbe. Ronaldo szombaton a Bilbaónak majdnem ugyanilyen gólt rúgott.

Kedden azzal idegesítették a portugált az újságírók, hogy november 29. óta nem talált be idegenben, erre 89. BL-góljával válaszolt, a 12.-kel ebben a szezonban.

Találata mindkét csapatot felébresztette, a Roma ment az egyenlítésért, remek kis akciókat vezetett, de egy normális lövést nem tudott elereszteni, érezni lehetett, hogy jobban benne van, hogy a Madrid ezt eldönti már ma.

Így is lett, Jese a 82.-ben bejött, a 86.-ban kilőtte a hosszú alsót jobbösszekötőből, miután Digne közelről hátrált előtte vagy 15 méteren át. A spanyol tehetség a felezővonaltól vezethette a labdát, de nem támadták meg.

AS Roma-Real Madrid 0-2

Még Zidane is mosolygott egy nagyot első BL-meccsén a kispadon, illetve azelőtt állva, jól tudja, ezzel ők sínen vannak a legjobb nyolc közé.

Gentben az első belga BL-továbbjutóval találkozott a Wolfsburg, az első félidő itt is bemelegítés volt, de már a hajrában belelendültek a csapatok. Julian Draxler csodásan fordult le a védőjéről, majd egy sprint és kényszerítő után a bal alsóba helyezett.

A szünet után is ő volt a főszereplő, ekkor még szebb gólt rúgott: leszerelte a védőt, egy köténnyel befűzte, majd lezserül alábökött a labdának ziccerben. A 0-2-vel valószínűleg a továbbjutás is eldőlt, hát még akkor, mikor Kruse egy remek akció végén igazi csapatmunkát fejezett be, 0-3.

A németek viszont ekkor teljesen leálltak, így az utolsó tíz percben a belgák kétszer is szépítettek, az első kissé potyás volt, a másodiknál viszont Koulibaly - nem a debrecenes - szépen előzött meg mindenkit fejjel.

Gent-Wolfsburg 2-3

A párharc megfordítása így is nagyon lehetetlennek tűnik, a visszavágókat három hét múlva játsszák.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések


AS Roma (olasz)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
gól: Ronaldo (57.), Jesé (86.)

Gent (belga)-VfL Wolfsburg (német) 2-3 (0-1)
gól: Kums (80.), Coulibaly (89.) illetve Draxler (44., 54.), Kruse (60.)

A visszavágókat március 8-án rendezik.

Rovatok