Index Vakbarát Hírportál

Varázslatos góllal térhetett vissza a helyes útra a német futball csodagyereke

2016. február 18., csütörtök 11:14

Közhely, de Julian Draxler tényleg berobbant a futballba, amikor a 2011-es Német Kupa-döntőn ő rúgta az első gólt a Schalkéban, még Raúl oldalán.

5-0-ra verték a Duisburgot, Draxler volt a meccs legjobbja 17 évesen.

Első és második teljes szezonja a tervek szerint sikerült, 2012-13-ban 30 bajnokin 10 gólt rúgott, utána viszont valami történt, mert a szupertehetség fejlődése megakadt. Két-két gólt tudott összehozni a Bundesligában az utóbbi két idényben, az előzőben már kezdőhelyét is elveszítette a Schalkéban, csak 15 meccsen játszott.

2014-ben a vb-re kivitte Joachim Löw, egy meccsen szerepelt, világbajnok, és múlt nyáron bejelentkezett érte a Juventus. Már meg is állapodtak vele, mikor a Schalke lefújta a 15 millió eurós üzletet.

Pár héttel később végül a Wolfsburg vitte el a Transfermarkt.de szerint 36 millió euróért. 15 bajnokin 3 gólnál jár, de a Bajnokok Ligájában négy meccsen lőtt ugyanennyit, szerdán kettőt a Gentnek.

Az első is igen szép volt, ahogy lefordult a védőjéről különösen, a második viszont klasszisgól köténnyel és olyan befejezéssel, amit tanítani nem lehet.

Előtte hétvégén a Bundesligában is gólt szerzett, így előfordulhat, hogy jó két év után újra kezd magára találni. Persze ez csak akkor derül ki, ha a belga bajnoknál erősebb BL-csapat ellen is hasonlóan teljesít. 3-2-re nyertek idegenben, úgyhogy a nyolc közé jutással elméletileg nem lehet probléma, a következő körben pedig kiderülhet, mennyire jó valójában a még mindig csak 22 éves Draxler.

Rovatok