Index Vakbarát Hírportál

Guardiola örülhet, de Messi tett olyat, mint soha

2016. február 23., kedd 22:59

Juventus-Bayern 2-2 és Arsenal-Barcelona 0-2 a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első meccsein.

Két szuperrangadót tudott egy napra, és a Bajnokok Ligája szokásai szerint egy időpontra is tenni az UEFA, így egy nagyszerű meccsről biztosan lemaradt mindenki.

Londonban az Arsenal fogadta a Barcelonát, ami legutóbbi 32 meccsén nem kapott ki, október 3-án verték meg utoljára. Azt gondolhattuk, a londoniak megpróbálják egy gyors góllal meglepni Messiéket, de nem így történt, Arsene Wenger letámadás helyett visszahúzódott csapatával.

És remekül kontrázott, az első félidő közepén Oxlade-Chamberlaine hat méterről lőhetett rá egy lepattanót, de telibe rúgta a földön fekvő Ter Stegen kapust. A Barca csak a félidő végére jött bele, amikor Suarez egy üres kaput megpróbált visszatenni Messinek, majd nagyszerű beadást a hosszú kapufa mellé fejelt.

A második félidőben emelt egy fokozatot a Barca, így Neymar került egy az egybe Cechhel, de a brazil utóbbi időben tapasztalt helyzetkihasználását mutatta, a cseh kapus lábbal védett nagyot. Az Arsenal ekkor leginkább csak védekezett, azt sem tudta megakadályozni, hogy Neymar megjátssza a a középen érkező Messit, aki a cselt megcsinálta, lövését viszont így is blokkolták.

Az Arsenal kezdett felbátorodni, mivel elértük a 70. percet is, jó kis támadásokat vitt végig: Ter Stegen védett egy óriási Giroud-fejest, ám a védelem kinyílt, az MSN - Messi-Suarez-Neymar - pedig kontrázhatott. Suarez indította be Neymart, aki a tizenhatoson bevárta Messit, tökéletes labdát adott neki, az argentin átvette, leültette Cechet, majd a kapu közepébe helyezett (0-1).

Teljesen szétszakadt a meccs, Suarez lőtt közelről kapufát, Ramsey ziccerét védte Ter Stegen a másik oldalon, a rohanásnak egy fault vetett véget: Flamini, aki alig egy perccel előtte állt be, megrúgta a 16-oson belül Messit.

Arsenal-Barcelona 0-2

A büntetőt Cakir bíró befújta, és bár a Barca 16 szezonbeli tizenegyeséből hetet kihagyott, Messi ezt most belőtte.

Korábban hatszor játszott Cech ellen az argentin, egyszer sem tudott neki betalálni.

A második gól a meccset, és vélhetően a párharcot is eldöntötte, óriási visszatérés kéne az Arsenaltól három hét múlva, Barcelonában.

Torinóban nagyobb meccset játszott a Bayern a Juventusszal, és itt is úgy tűnt, eldől minden a visszavágóra. A Bayern eszméletlen mértékben birtokolta a labdát már az első félidőben is, csakhogy a Juve egyik legrutinosabb védőjének a hibája kellett a gólhoz. Douglas Costa középre tette vissza a labdát, Barzagli a tizenegyespont felé rúgta, ahol épp Müller jött, és behelyezte a bal alsóba.

A 0-1-es félidő után Robben rúgta be azt a típusú gólt, amit róla fognak elnevezni, miután visszavonult. A jobb szélen megindult a tizenhatosig, onnan ballal visszafelé tologatta a labdát, majd amikor elfogytak a védők, ballal - mi mással - kirúgta a hosszút.

A Juventust minősíti, hogy nem adta fel, kellett persze az is, hogy a Bayern a vezetés miatt dekoncentrálttá váljon. Dybala került ziccerbe, és - nem úgy, mint Neymar - begurította a rövidre Neuer mellett.

Juventus-Bayern München 2-2

Az olaszok nagyon kapaszkodtak ebbe a gólba, és jött a következő találat is. Most Morata volt a főszereplő, balról fejelt középre, ahol az ő helyén érkezett a legvalószínűtlenebb ember, Sturaro. A középpályás az első gólját szerezte a BL-ben.

A Juventus, bár nincs könnyű helyzetben, felállt, és reménykedve utazhat Münchenbe.

A BL újra nem okozott csalódást, mindkét meccs nagyszerű volt, bizonyítva, hogy ez a világ legjobb futballsorozata. A németországi visszavágón lesz is még izgalom bőven, Barcelonában a hazaiak könnyelműsége kellene, hogy az Arsenal felálljon.

 Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:


Arsenal (angol)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-0)
gól: Messi (71., 83., a másodikat 11-esből)

Juventus (olasz)-Bayern München (német) 2-2 (0-1)
gólszerzők: Dybala (63.), Sturaro (76.), illetve Müller (43.), Robben (55.)

Március 16-án lesznek a visszavágók.

Rovatok