Index Vakbarát Hírportál

47 másodperc alatt 11-es: Wenger megemlegeti a cserét

2016. február 24., szerda 09:23 | aznap frissítve

Az Arsenal-edző Arsene Wenger a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 82. percben cserélte be a francia Mathieu Flaminit, aki 47 másodperccel később, labdaérintés nélkül összehozott egy elég amatőr tizenegyest.

Ki akarta bombázni a labdát a tizenhatoson belülről, de nagyon elkésett vele, és labda helyett a barcás Lionel Messi lábát találta telibe, egyértelmű volt, hogy a tizenegyest ér a megmozdulás. 

Mathieu Flamini kick Lionel Messi

A vendég Barcelona 1-0-ra vezetett akkor, úgyhogy miután Messi belőtte a büntetőt, és megtörte Cech elleni sikertelenségét, nagyjából el is döntötte a továbbjutást, mivel az Arsenalnak kétgólos hátrányból kellene csodát csinálnia idegenben. De sok esélyt már Arsene Wenger sem ad maguknak, azt mondta, 95 százalék, hogy a párharc már ezen a meccsen eldőlt.

A 31 éves Flamini idén már jóval kevesebbet játszott, mint korábbi arsenalos szezonjaiban, a bajnokságban is csak tizenkétszer volt kezdő. 

A tizenegyesben azért benne volt Per Mertesacker is, aki bénázott a labdakezeléssel, ő a meccs  után azt mondta, hogy a Barcelona ellen nem érdemeltek győzelmet, és az Arsenal csak magát hibáztathatja a vereségért. 

Rovatok