Index Vakbarát Hírportál

A három City-zseni már Kijevben eldöntötte

2016. február 24., szerda 23:07

Esélyes volt Kijevben a Manchester City a helyi Dinamo ellen a BL-nyolcaddöntő első meccsén szerdán, és az angolok úgy is játszottak, ahogy kell. Edzőjük, Manuel Pellegrini mindenképp tovább akar jutni, ugyanis az elmúlt két évben a Barcelona verte ki a csapatát ugyanitt, a 16 között.

Három legjobbjuk, Sergio Agüero, David Silva és Yaya Toure három nagyszerű góllal eldöntötte nem csak a meccset, a továbbjutást is.

Az elsőt Yaya passzából Agüero lőtte, mellel átvette, jobbal berúgta. A második igazi csapatmunka volt szép labdalevétellel, sarkazással - Agüerótól - és forintos passzal Sterlingtől, már csak be kellett fejeznie a jól érkező David Silvának.

Dinamo Kijev-Manchester City 1-3

A kijeviek egy Otamendin megpattanó lövéssel szépítettek, de az utolsó percben Yaya Touré bevitte a kegyelemdöfést egy nagyszerű balos csavarással.

A Dinamo három hét múlva Manchesterben búcsúzni fog, a City viszont eléri története legjobb BL-eredményét, és esélye lesz a még nagyobb sikerre.

A nap másik meccsén, a PSV-Atletin egy piros lap dönthetett volna, az egyetlen ék Pereirót küldték le a 70. percben második sárgával. Butasága - illetve Orsato-bíró hiszékenysége, Godin eljátszotta, hogy lekönyökölték - megadta az esélyt az Atletinek, ami nyomott is a piros után, de betalálnia nem sikerült.

Így otthon kell nyernie március 15-én, ha a nyolc közé akar kerülni, mint tavaly és tavaly előtt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:


Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester City (angol) 1-3 (0-2)
gól: Bujalszkij (59.), illetve Agüero (15.), Silva (40.), Touré (90.)

PSV Eindhoven (holland)-Atlético Madrid (spanyol) 0-0
kiállítva: Pereiro (68., PSV Eindhoven)

Rovatok