Index Vakbarát Hírportál

A Roma nagyon elgondolkozhat a BL-kiesésén

2016. március 8., kedd 23:06

Nem ígért sok izgalmat a Real-Roma-nyolcaddöntő-visszavágó a BL-ben kedd este, mivel a spanyolok idegenben nyertek 2-0-ra. Otthon még gólt sem kaptak a BL-ben előtte három meccsen, ebben az idényben, így az olaszoknak senki nem adott esélyt.

A vége most is 2-0 lett, és mindenki úgy fog emlékezni, újabb sima Real-siker volt, pedig a Roma ügyetlenségén múlt, hogy nem lett komoly összecsapás a visszavágóból.

Az első félidőben előbb Dzeko, majd Salah állt szemben Keylor Navas kapussal, de egyikük sem talált még csak kaput sem. Bármelyik bemegy, nyílt a meccs, de elképesztően nagyot hibáztak mindketten. Természetesen a Realnak is voltak helyzetei, de ekkorák azért nem.

A második félidő újabb Salah-ziccerrel indult, amit ismét mellérúgott az egyiptomi. Utána Florenzi lövését védte nagyszerűen Navas, majd Manolas közeli lövésének hárítása már igazi bravúr volt a kapustól.

Egyik sem ment be, aztán a 64.-ben Lucas Vazquez első labdaérintéseiből befűzte Digne-t, beadására Cristiano Ronaldo lecsapott, és védőjét megelőzve a kapuba rúgta a labdát. 8 meccsen 13. BL-gólja volt a szezonban.

Real Madrid 2-0 AS Roma

Végképp eldőlt minden, és mikor négy perc múlva James kilépett balösszekötőből - C. Ronaldo passzával -, és nem hibázott éles szögből, már 4-0-ás kiütésnél jártunk összesítve.

A hajrá legnagyobb eseménye Totti beállítása volt, negyedórát kapott, könnyen lehet, hogy utolsó BL-meccsén. A Bernabeu megtapsolta a 39 éves olaszt, ahogy kell.

Wolfsburg - Gent 1-0

A másik keddi visszavágó 3-2-ről indult a Wolfsburg javára, a Gentnek idegenben kellett volna fordítania. Nem meglepő, nem sikerült, a hajrában Schürrle gólt lőtt, így 4-2-vel mentek tovább a németek.

Szerdán, a Chelsea-PSG-n és a hatkor kezdődő Zenit-Benficán is több izgalom várható. Előbbi 1-2-ről, utóbbi 0-1-ről indul.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


Real Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 2-0 (0-0)
gól: C. Ronaldo (64.), J. Rodríguez (68.)
    Továbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

VfL Wolfsburg (német)-Gent (belga) 1-0 (0-0)
gól: Schürrle (74.)
    Tj.: a Wolfsburg, kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Rovatok