Index Vakbarát Hírportál

Ibra megmutatta magát a PL-nek: kiesett a Chelsea

2016. március 9., szerda 23:02 | aznap frissítve

A PSG hazai 2-1-es győzelme után nagy reményekkel ment Londonba, a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára, és még jobban bizakodhattak, amikor a 16. percben megszerezték a vezetést.

Briliáns találat volt, Ibrahimovic kivárt a jobb oldalon, míg - a sérült kulcsember Verrattit helyettesítő - Rabiot beér az ötösre, és úgy gurított neki keresztbe, hogy azt kihagyni sem lehetett. Nagy assziszt volt a svédtől, és ezzel már kettő kellett a Chelsea-nek a hosszabbításhoz is.

Zlatannak elszámolnivalója volt a Chelsea-vel

Egy éve ugyanitt, a BL-nek ugyanebben a szakaszában játszott ez a két csapat, és a visszavágón korán kiállították Ibrahimovicot. A PSG akkor nélküle is, 2-2-vel jutott tovább. Emellett nem rég felmerült, hogy a svéd nyáron a Premier League-be igazolhat, ahol még sosem futballozott. Hazáján kívül játszott és nyert bajnokságot Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban, ám a PL még nem ismeri őt igazán.
 Vagy legalábbis nem ismerte.

Rá is kapcsoltak, Diego Costa remek góllal egyenlített alig 10 perc múlva, bár így beülni a hintába, ahogy azt Thiago Silva tette, egy ilyen nagyra tartott középhátvédtől kissé kínos. Diego Costa persze nagyon jól csinálta, bár lövését is védhette volna Trap kapus, ha kicsit rutinosabb. (A meccs után derült ki, D. Costa sérülten játszott, ezért kellett a 60.-ban lecserélni.)

A Chelsea a szünet után jöhetett volna vissza igazán a párharcba, amikor a 65. percben sorozatban háromszor tüzeltek Trapp kapujára. A német ekkor már klasszisként védett, és kvázi az ellentámadásból jött a mindent eldöntő gól.

Thiago Motta adta a kulcspasszt, úgy ugratta ki Di Mariát, hogy a labda szinte megállt az argentin előtt bent, jócskán a védők mögött, csak középre kellett rúgnia, ahol érkezett Ibrahimovic. Di Mariáé a gólpassz, hajszál pontosan adta be.

Chelsea–PSG 1-2

Az utolsó húsz perc kvázi felesleges volt, a Chelsea-nek három gólt kellett volna rúgnia, ami sansztalan ettől a csapattól egy ilyen ügyes PSG ellen.

A nap korábbi meccsén a Benfica szintén 2-1-re verte a Zenitet, és jutott csakugyan a nyolc közé. Ott van már a Real és a Wolfsburg is tegnapról, míg a többi résztvevő csak jövő kedden-szerdán derül ki.

Zenit-Benfica 1-2

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:


Chelsea (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (1-1)
gól: Costa (27.), illetve Rabiot (16.), Ibrahimovic (67.)
    Továbbjutott: a PSG kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 1-2 (0-0)
gól: Hulk (69.), illetve Gaitán (85.), Talisca (96.)
    Tj.: a Benfica, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Rovatok