Index Vakbarát Hírportál

Lélekölő gólokkal ment tovább a Benfica a BL-ben

2016. március 9., szerda 20:06

A Real Madrid és a Wolfsburg után a Benfica jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé szerda este, a korábban, hatkor kezdett mérkőzésen.

A portugálok 1-0-ról indultak a Zenit otthonában, és nem úgy tűnt, hogy ki tudják húzni 0-0-val. Már az első félidőben nagyon nyomtak az oroszok, de csak a hajrá elején tudták megtörni a Benficát.

Zsirkov a 69. percben jól szaladt el a bal oldalon, az alapvonalról Hulk fejére tette a labdát, el sem lehetett hibázni az üres kaput. Mentek aztán a továbbjutást jelentő gólért, a Benficának esélyt sem lehetett adni, pályán sem voltak.

Miután a nyomást átvészelték, már akadt egy Jonas-helyzet és egy jó fejes, majd a 85.-ben a csere Raúl Jimenez forgolódott az orosz tizenhatos előtt jóval: nagyszerű lövést eresztett el, amit Logyigin kapus csak a lécre tudott tolni, ahonnan a labda középre pattant, az egyedül érkező Gaitán meg az üres kapuba bólintotta.

A Zenit összetört, a 96.-ban, a meccs utolsó lövésével a szintén csere Talisca a győztes portugál gólt is megszerezte. 3-1-gyel, mégis nagyon szoros meccseken jutottak a negyeddöntőbe.

A találkozót Kassai Viktor vezette, kiválóan.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 1-2 (0-0)

gól: Hulk (69.), illetve Gaitán (85.), Talisca (96.)
    Továbbjutott: a Benfica, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.
   
Chelsea (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45 (első mérkőzés: 1-2)

Rovatok