Index Vakbarát Hírportál

A 16. tizenegyessel jutott a BL-nyolcba az Atlético Madrid

2016. március 15., kedd 23:51

A Manchester City gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel fennállása során először jutott a legjobb nyolc közé. Az Atlético Madrid 0-0-s döntetlent játszott a PSV Eindhovennel, majd tizenegyesekkel ment tovább.

A BL-nyolcaddöntőkről szóló percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

0-0-ról indult az Atlético Madrid-PSV Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója, az esélyek egyértelműen a Madrid mellett szóltak: a januári Barcelona-meccs óta nem kaptak ki, nagy formában vannak, másodikak a spanyol bajnokságban; a PSV tízmeccses győzelmi sorozata épp a hétvégén szakadt meg.

15 perc alatt három helyzetig jutott a Madrid, ebből kétszer persze a francia csatár, Griezmann, a legjobb góllövőjük. A félidő közepére a hollandoknál volt többet a labda, fölénybe kerültek, a 28. percben gólt is lőhettek volna, de Oblak jól vetődött ki. Szünetre maradt a 0-0, tehát a két csapat három félidő alatt sem tudott gólt lőni.

A Madrid erősen kezdte a második félidőt, öt perc alatt három helyzet is összejött, de a gól nem. Az 56. percben Diego Simeone becserélte Fernando Torrest, a közönség tombolt. Két percre rá a PSV pár centire volt a nagyon fontos, idegenben lőtt góltól, de Locadia lövésébe Oblak felkarral belekapott, kapufára tolta, páratlan bravúr volt a szlovén kapustól.

Megint két hazai helyzet jött, de Zoet mindent védett. Torres jól játszott, nagyon akart gólt lőni, az Atlético-fölénnyel felpörgött a meccs. Torres a 87. percben eldönthette volna a továbbjutást, a hollandok kapusa, a mezőny legjobbja ezt a lövést is fogta.

Maradt a 0-0, jöhetett a hosszabbítás.

Az Atlético nagyon el akarta dönteni, a PSV-nél csak másodpercekre volt a labda. A 104. percben Griezmann lőtt kapura 8 méterről, spiccel, erősen, de Zoet ezt is védte. Nagy iram, hajtás, sok hiba, komoly helyzet egy sem: így pörgött le a hosszabbítás, a két csapat 210 perc alatt sem tudott gólt lőni,

jöhettek a 11-esek.

A PSV kezdte, Ginkel belőtte (1-0), Griezmann is (1-1), Guardado a jobb alsóba lőtt (2-1), Gabi a balba (2-2), Pröpper kapufás gólt lőtt (3-2), Koke középre bombázott (3-3), Bruma belőtte (4-3), Saúl is, mázlival (4-4), Moreno sem hibázott (5-4), Torres a léc alá lőtt (5-5), Lestienne is betalált (6-5), Giménez sem rontott (6-6), Arias begurította (7-6), Filipe Luis is a bal alsóba (7-7).

Narsingh viszont a felső kapufára lőtt, így Juanfran jobb alsóba lőtt 11-ese így azt jelentette, hogy ismét a nyolc közé jutott az Atlético Madrid.

ManCity-Kijev: sérülések, sárgák, de gól egy sem

A Manchester City története során először állt a BL-negyeddöntő kapujában, és az idegenbeli 3-1-gyel gyakorlatilag már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást.

Ennek megfelelően az első félidőben néhány sárga lapon, és két, sérülés miatti cserén kívül nem sok történt. Ezzel a két cserével viszont jelentősen meggyengült a City védelme, ahonnan Kompany és Otamendi is kidőlt.

Az első igazi helyzetre a 61. percig kellett várni, Jesús Navas 14 méterről kapufát lőtt, közel volt a vezetéshez a City. Végül maradt a 0-0, a pocsék meccsen játszott döntetlennel a City gond nélkül jutott be a nyolc közé, ahová a múlt héten a Benfica, a Wolfsburg, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain már odaért.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Manchester City (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0
    Továbbjutott: a Manchester City, 3-1-es összesítéssel.


Atlético Madrid (spanyol)-PSV Eindhoven (holland) 0-0, 11-esekkel: 8-7
    Továbbjutott: Atlético Madrid 0-0-s összesítés után, tizenegyesekkel

Rovatok