Index Vakbarát Hírportál

Bayern: 0-2-ről 4-2-vel BL-nyolcba a Juve ellen

2016. március 16., szerda 23:29

Fantasztikus meccseket játszottak a BL-ben szerdán, a Bayern hősiesen, a Barca végülis simán jutott a negyeddöntőbe. A Juventus is nagyot játszott, de végül a Guardiola-csapat szétfutotta őket.

Az olaszok rettentően fogadkoztak a napokban, hogy a Bayern elleni, hazai 2-2 után megcsinálják idegenben, és kiverik a németeket. Még annál is jobban kezdtek, mint gondolták, már a hatodik percben megszerezték a vezetést.

Alaba rontott el egy meglehetősen könnyű labdaátvételt, Neuer valamiért kifutott, így a róla a tizenhatoson kívülre pattanó labda Pogba és az üres kapu közé került, a francia meg begurította.

Huszonöt perc múlva újra Alaba veszített labdát, ám most a Juve 16-osánál, Morata pedig megindult. Mintegy 60 métert vezette a labdát, befűzött négy Bayern-játékost, majd remekül vette észre, hogy Vidal is bejön rá: kitette az üresen hagyott Cuadradónak, aki közelről nem hibázott.

0-2, összesítésben 2-4 volt a Juvénak, de a német ellenfél parádés második félidőt ígért, ami nem is lett rosszabb az elsőnél. 

Mert hogy a németek, ahogy már annyiszor a futballtörténelemben, kiegyenlítettek.

Lewandowski csak a 73.-ban talált be, egy jó beadást stukkolt Buffon kapujába, aki teljesen tehetetlen volt.

Nem is volt igazán átütő Pep Guardiola csapata, de a 91.-ben Koman beadása Müller fejét találta meg, aki szakasztott olyan gólt fejelt, mint korábban lengyel csapattársa.

Az év meccsét játszotta eddig a német bajnok az olasszal, ráadásul letükrözték az első mérkőzést, amikor 0-2-es Bayern-vezetés után az olaszok jöttek vissza.

A hosszabbításban még Lichtsteinernek volt egy nagy helyzete, ha azt a csavarást nem védi Neuer, megcsinálhatta volna a Juve, de utána már látni lehetett, hogy kevés az esélye.

A Guardiola-erőnlét begyűrte a Juventust, felálltak a bayernesek, és úgy mentek, mint a 90 perc alatt, vagy még jobban.

Ennek az eredménye lett, hogy a hosszabbítás második félidejében egy odafejelt labdát a percekkel korábban beállt Thiago Alcantara rúgott be egy visszapassz után.

Sőt, egy perc múlva Koman sprintelhetett végig a pályán zavartalanul, a végén megcsinálta a visszacselt, és a hosszúba zúdított ballal. Ő a Juvétól van kölcsönben a Bayernnél.

4-2-vel eldőlt, bár a Juvénak még akadt egy óriási ziccere öt percre a lefújástól, mikor Sturaro föléfaragta a Neuer nagy védése után kipattanó labdát.

A Juventus nagyot játszott, és valószínűleg továbbjut, ha az első félidőben Cuadrado ziccerénél belövi a harmadik gólt, és kifekteti a Bayernt. Nem végzett viszont a Guardiola-csapattal, ami ráadásul német is, így kódolható volt a feltámadás, és a büntetés.

 A Bayern München jutott a nyolc közé, 6-4-gyel.

Bayern München-Juventus 4-2 (6-4)

Lefutottnak tűnt a 2-0-ról induló Barca-Arsenal, de az angolok úgy álltak neki, ahogy kell, semmi veszítenivalójuk nem volt, és úgy is játszottak. A Barca viszont letörte a lelkesedést egy gyors ellentámadásból: Suarez játszotta meg Neymart a tizenhatoson belül, a brazil higgadtan a jobb alsóba gurított.

Három kellett volna az Arsenalnak, és mentek is, főleg hogy Messiék visszakapcsoltak ötösből hármasba, egymás után jöttek az Arsenal-helyzetek. Welbeck viszont mindent elwelbeckezett, azaz kihagyott, ahogy tette annyiszor előző klubjában, a Manchester Unitedben is.

A fordulás után viszont a januárban igazolt Elneny előtt adódott remek lövési lehetőség, és tizenhatról védhetetlenül csavart jobbal a bal felsőbe. Visszatértek az angolok két gólra, a Barca pedig azonnal visszakapcsolt, fölfelé.

Az eredménye ennek nagy nyomás, majd Suarez óriási gólja lett: Dani Alves beadását Suarez csizmaszárral ugyan, de a hosszú felsőbe zúdította, kapufás gól volt.

Barcelona-Arsenal 3-1 (5-1)

Ez megtörte az Arsenalt, ami már nem tudott újítani. A Barca irányított, és a 88.-ban Messi is lőtt egyet. Neymar és a szerencse kaparta ki neki a helyzetet, de aztán bal bokából szenzációsan emelte át a kapust a jobb felsőbe.

Sorsolás péntek délében, várhatja a Bayern és a Barcelona.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


Bayern München (német)-Juventus (olasz) 4-2 (0-2, 2-2, 2-2) - hosszabbítás után

gól: Lewandowski (73.), Müller (90+1.), Thiago Alcántara (108.), Coman (110.), illetve Pogba (6.), Cuadrado (28.)
    Továbbjutott: a Bayern München, 6-4-es összesítéssel.

FC Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 3-1 (1-0)
gól: Neymar (18.), Suárez (65.), Messi (88.), illetve Elneny (51.)
    Továbbjutott: az FC Barcelona, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.
    
    A negyeddöntőbe jutott csapatok:
FC Barcelona (spanyol, címvédő), Real Madrid (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Bayern München (német), VfL Wolfsburg (német), Manchester City (angol), Paris Saint-Germain (francia), Benfica (portugál)

Rovatok