Index Vakbarát Hírportál

A Barca megint visszajött, köszönte Torres blőd kiállítását a BL-ben

2016. április 5., kedd 23:07

A Bayern is győzött a BL-negyeddöntők első meccsén, de mindkettő csak egy góllal, a Barcelona ráadásul gólt is kapott a hazai meccsen.

A Bayern már akkor vezetett a Benfica ellen, amikor a Barca-Atletico még el sem kezdődött. Vidal nagyon korán beköszönt, de mégsem tudta a Bayern sem egy, sem két félidő alatt összetörni a portugálokat Münchenben.

Barcelonában is egy gól volt a szünetig, csak azt a vendégcsapat rúgta.

Már az első tíz perc után látni lehetett, hogy a Barca annyira sem friss, mint szombaton, a Real Madrid elleni vereségkor, az Atleticónál ugyan nem volt sokat a labda, az történt, amit a madridiak akartak.

Főleg Messi volt saját szintje alatt, volt egy olyan ballábas lövése, amihez a labda tökéletesen jött Alba beadásából, de az argentin úgy tíz méterrel lőtte mellé. Cselei egyáltalán nem sikerültek, az MSN nem talált kaput a 45. percig.

Egyetlen Barca-helyzet volt, az mondjuk ziccerfejes, de Neymar föléstukkolta, még 0-0-nál.

A 25. percben jött egy kontra, Torres kapta a tizenhatoson a labdát, és anélkül lőtt, hogy felnézett volna: bejött, Ter Stegen akkora terpeszben állt, hogy egy kamion is befért volna a lába között.

A 0-1-gyel már nagyon jó volt az Atleti, a Barca egyre jobban szenvedett. Torres azért a 30. percben, ártalmatlan helyzetben odarúgott Neymarnak, sárga. A 35. percben még ennél is feleslegesebb butaságot követett el: Torres másodszor rúgott oda sárgát érdemlően, a bíró, a német Felix Brych újra nem spórolta meg a lapot, kiállította a gólszerzőt. Most Busquetsnek lépett oda, a félpályánál.

Mindez túl sok jót nem ígért a Barcának, ami a január 30-i, barcelonai bajnokin 45 percet játszott 10, 25-öt kilenc atleticós ellen, ám nem tudott gólt lőni. Igaz, akkor már a szünetben 2-1-re vezetett Luis Enrique csapata.

A pihenő után most harcosabban jöttek ki a hazaiak, Messi szenzációsat ollózott 20 centivel mellé, Neymar a lécre csavart öt percen belül.

Tíz perc alatt összesen négyszer rúghatott volna gólt a Barca, de egy sem ment be, Messi ollózása, Neymar lövése, Neymar fejese és Neymar kísérlete sem Messi lövésének kipattanója után. Utóbbinál Godin hősiesen lesodorta a lábáról a labdát.

60.-ban jött a következő Neymar-csavarás, mellé, aztán a 63.-ban egy lecsorgó labdából tört meg az Atletico. A labda Albától került Suarez elé, aki pár méterről bepasszolta. Nem volt les, a kapussal egyvonalban volt az uruguayi, és még két védő közelebb is állt az alapvonalhoz.

Az egyenlítés után a Barca kicsit pihent, kevésbé tudott úgy felállni, mint a hokicsapatok, de a tízemberes vendégek csak a 75. percig bírták. Ekkor is Suarez kényszerítőzött - kis szerencsével -, Alvesszel, remek volt a beadás, a borzasztóan erős felépítésű csatár nagy gólt fejelt.

A vezetés után az Atleti még próbálkozgatott, de legtöbbször már csak Simeone alaptaktikájával, a faulttal állították meg a barcásokat. 8 sárgát osztott ki hét Atleti-futballistának Brych, senki sem faultolt kétszer, mindig más követte el a szabálytalanságot, kivétel Torres, aki ráadásul nem is kényszerhelyzetekben szerzett magának lapokat. A többiek igen.

Ez arra volt elég, hogy idegenben gólt tudott szerezni az Atletico, és nyolc nap múlva a visszavágón már

1-0-ás győzelemmel továbbjuthat.

A Barca nem is a Real-vereség, inkább a mostani pocsék első félidő után állt fel, nehéz megmondani, mit csináltak a szünetig. Neymar is belejött, egyedül Messi volt az, aki a - gyönyörű - ollózáson kívül semmit nem mutatott. Ő tényleg végig fáradtnak tűnt.

Luis Enrique sorozatban, hét meccsből hetedszer verte az Atleticót Barca-edzőként, zsinórban harmadszor 2-1-re, ebben a szezonban háromszor találkoztak, mind ennyi lett, és mindnél fordított a nyertes. Suarez 45 gólnál jár a szezonban a Barcában.

A Bayern a másik meccsen az első percben lőtt gólt tudta megtartani, hiába támadta végig a meccset, hiába került még Vidal is még vagy háromszor helyzetbe, nem tudta berúgni a gólt, ami vélhetően mindent eldöntött volna. De ennél sokkal fontosabbnak tűnik, hogy nem is kapott gólt hazai pályán.

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések:


Bayern München (német)-Benfica (portugál) 1-0 (1-0)
gólszerző: Vidal (2.)

FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (0-1)
gólszerzők: Suárez (63., 74.), illetve Torres (25.)
kiállítva: Torres (36.)

Rovatok