Index Vakbarát Hírportál

Hősies C. Ronaldo-triplával menekült tovább a Real Madrid

2016. április 12., kedd 23:11

A Wolfsburg 2-0-val ment a Real Madridhoz, de ez az önbizalmukon egy percig sem látszott, a hazaiak begyűrték a németeket. ManCity-PSG 1-0, az angolok is 3-2-vel Bajnokok Ligája-elődöntősök, először.

A Real Madrid 0-2-ről kezdett otthon a Wolfsburg ellen, és az első negyedórában olyan fölényben volt, mint talán még soha a Bernabeu-ban. A németeknél tényleg másodperceket volt a labda, és bár nem védekeztek rosszul, a sündisznóállás szervezett volt, negyedóra után betalált a Madrid.

Carvajal beadása csúszott le, meg is pattant, az első középhátvéd, Dante el is engedte a labdát, az olyan gyengének tűnt, de ezzel meglepte a másik középhátvédet, Naldót, aki meg lemaradt arról: a labda így C. Ronaldóhoz pattogott, köszönte, hat méterről bepasszolta.

A vendégek hiába voltak még előnyben, remegett a lábuk, és a portugál következő labdaérintéséből is gól lett. Maximum egy perc telt el, amikor bal oldali szögletre érkezett káprázatosan, mindenkit fél méterrel túlugorva Cristiano Ronaldo, és az ötös sarkáról a hosszú alsóba csúsztatott. Védhetetlen fejes volt és 2-0, a Madrid ledolgozta.

A vezetés után meglehetősen megnyugodtak a hazaiak, visszaálltak, így a németek is fel tudtak jönni. Akadt is egy helyzetük a 37. percben, de Henrique pocsékul vette át a ziccerpasszt, a lövésébe beleértek, szögletre mentettek Ramosék.

A 66. percben elképesztően közel kerültek a továbbjutást jelentő gólhoz a madridiak. A középhátvéd fejelt a kapufa tövére, ahonnan a labda a gólvonal fölött pattant fel, a kapus felé, akinek a háta mögé kellett nyúlnia, hogy kiszedje. Kassai nem látta bent a labdát, illetve az alapvonalbírója, Farkas, de könnyen lehet, hogy ez gól volt.

A 77. percben jött a következő lehetőség, mert a Wolfsburg úgy ahogy tudta tartani magát, és jól vagdosta ki a labdákat. Akkor viszont Luis Gustavo a kaputól húsz méterre akasztotta Modricot, jöhetett a szabadrúgás. C. Ronaldo vállalta el, de szokásával ellentétben csavarta, mert meglehetősen közel volt a kapuhoz. A labda átment a sorfalon a bal alsóba, 3-0.

Naldo hibázott nagyot, óriásit, mintha ki akarta volna fejelni a labdát, lehajolt felugrás közben, ezzel kifordult, és a helyén pont utat talált a labda a falon keresztül. Kevés ilyen butaságot láthattunk a futballban, pláne ilyen magas szinten.

Real Madrid-Wolfsburg 3-0

A Real ezzel megfordította az első meccs 0-2-jét, és a portugál gólja el is döntötte a továbbjutást, a Wolfsburgban semmi nem volt. Az első percben sem, mikor a 30.-ban sérülés miatt elvesztette Julian Draxlert, még annyi sem maradt benne. Keylor Navasnak nem kellett védenie a meccsen, egy szöglet után elépattanó labda volt a németek legveszélyesebb helyzete.

Cristiano Ronaldo 16 gólnál jár 10 meccsen a BL-szezonban, 17 a rekord, ő tartja, 2013-14-ből, amikor meg is nyerték a sorozatot.

Manchesterben a PSG veszélyesebb volt a szünetig egy meglehetősen közepes, nem igazán színvonalas BL-meccsen. Ennek ellenére a hazaiak vezethettek volna, mert a 36. percben Kraft kapus elkaszálta a kilépő Agüerót, a City büntetőt rúghatott. Agüero viszont túlhelyezte a labdát, laposan a bal alsó mellé lőtt.

Maradt a 0-0, összesítve a 2-2 az első meccsről, amivel a City volt a továbbjutó.

A pihenő után is a PSG játszott jobban, Cavani lesgólt is szerzett, negyedórával a vége előtt viszont De Bruyne eldöntötte a párharcot: húsz méterről csavart csodálatosan a bal alsóba.

Manchester City-Paris Saint-Germain 1-0

A franciáknál ezután Ibrahimovic talált be nagy lesről, de ezt sem adták meg, így kiesett a svéd csatár csapata.

A ManCity történetében először jutott be a BL-elődöntőbe, a Real Madrid pedig a harmadik csapat lett - a Barca és a MU után -, ami visszafordította a 0-2-t a legfontosabb európai kupában.

Ők már biztosan ott lesznek a pénteki sorsoláson.

BL-negyeddöntő, visszavágók:

Real Madrid (spanyol)-VfL Wolfsburg (német) 3-0 (2-0)
gól: C. Ronaldo (16., 17., 77.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (0-0)
gól: De Bruyne (76.)
Tj.: a Manchester City, 3-2-es összesítéssel.

Rovatok