Index Vakbarát Hírportál

Zidane: Ez volt edzői pályafutásom legszebb estéje

2016. április 13., szerda 10:26

Varázslatosnak nevezte a kedd éjszakát Cristiano Ronaldo, a Real Madrid csatára, aki mesterhármassal juttatta tovább csapatát a VfL Wolfsburggal szemben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, írja az MTI.

A csatár az idei BL-szezonban már 16 gólnál jár, ha még két gólt szerez, megdönti a 2013/2014-es sorozatban felállított rekordját.

„Nagy iramú mérkőzés volt, melyet ellenőrzésünk alatt tartottunk. Mi játszottunk jobban, és nekünk volt több helyzetünk" – kezdte értékelését.

A rekorddöntésről azt mondta, szeretné ha összejönne, ugyanakkor hozzátette, a gólok természetesen érkeznek, mert ha az ember keményen dolgozik, annak meglesz az eredménye.

„Varázslatos este volt ez" – folytatta, ugyanakkor úgy vélekedett, három gólja ellenére nem a keddi volt pályafutása legjobb mérkőzése.

„Örülök, hogy sikerült javítani a statisztikámat, de a legfontosabb a csapat sikere" – szögezte le.

Zinedine Zidane, a madridiak edzője kijelentette, hogy edzői pályafutása során a keddi volt a legnagyszerűbb estéje.

„Büszke vagyok a játékosaimra, csodás volt, amit végrehajtottak" – utalt arra, hogy az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt ledolgozva harcolták ki az elődöntőbe kerülést.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Ronaldo teljesítményéről, azt mondta, megint bizonyította, hogy ő a legjobb a világon. „Szüksége van ugyan az egész csapat jó játékára, de ő mindenképpen különleges, bárki nem képes három gólt szerezni."

A siker kulcsának azt nevezte, hogy nagy intenzitással kezdték a mérkőzést, aztán a két gyors gól után fenn kellett tartani a nyomást, ugyanakkor hideg fejjel kellett futballozni.

A játékosok óriási munkát végeztek. Ez volt edzői pályafutásom legszebb estéje"

– mondta Zidane, aki januárban vette át a csapat irányítását.

Dieter Hecking, a wolfsburgiak edzője elismerte, hogy a két mérkőzés alapján a Real Madrid megérdemelte a továbbjutást.

„Nem játszottunk annyira rosszul, de időnként nem tudtuk, mit kéne tennünk - magyarázta a keddi mérkőzésen látottakat. - Az első gólt labdavesztés előzte meg, a másik kettőt pedig rögzített helyzetből kaptuk. Jobban kellett volna megoldanunk a védekezést. A játékosok kicsit csalódottak. Sokat vártak ettől a mérkőzéstől, de nem tudták elérni céljukat, mert nem sikerült gólt szerezniük".

Rovatok