Index Vakbarát Hírportál

Csak a bíró nem látta: sima büntetőt vettek el a Barcától

2016. április 14., csütörtök 07:48

Nicola Rizzoli szinte hiba nélkül hozta le a szerdai Atlético Madrid-Barcelona BL-negyeddöntő visszavágóját, az egy hibája viszont akkora volt, hogy döntő mértékben befolyásolta a párharc alakulását, hiszen a 91. percben, 2-0-s hazai vezetésnél, 3-2-es összesített állásnál szabadrúgást ítélt Gabi kezezésénél, pedig a spanyol középpályás világosan a tizenhatoson belül szabálytalankodott.

A Barcelona-játékosok teljes joggal azonnal körbevették az olasz játékvezetőt, de az hajthatatlan volt, és a partjelzőjétől sem kapott segítséget, így nem változtatta meg a döntését, kitartott a szabadrúgás mellett.

 

Persze a büntető sem lett volna garantált gól a Barcelonának, főleg úgy nem, amilyen sikerrel mostanában lövik a tizenegyeseket, de abból nagyobb eséllyel lőhettek volna gólt, mint a szabadrúgásból, amit Lionel Messi vágott fölé.

Mivel a barcelonai meccs 2-1-es hazai győzelemmel ért véget, ha a Barcelona itt jogosan büntetőt kapott volna, és azt belövi, hosszabbításra állt volna a mérkőzés, Rizzoli ennek a lehetőségét vette el Luis Enrique csapatától. A lefújás után viszont Jordi Alba, a vendégek védője kiemelte, hogy bár a bíró hibázott az ítéletnél, nem okolhatják az olaszt a kiesésükért.

Rovatok