Index Vakbarát Hírportál

A Ronaldo nélküli Real életben hagyta a gyenge ManCityt

2016. április 26., kedd 22:41

A Manchester Cityből és a Real Madridból is kulcsember hiányzott a Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén. A spanyolok Ronaldo nélkül is nyerhettek volna, a vége 0-0 lett.

A Real Madrid a sérült Cristiano Ronaldo nélkül ment neki a Manchester City elleni idegenbeli BL-elődöntőnek, de az angoloknál is hiányzott a csapat legjobbja, Yaya Touré szintén sérülés miatt nem játszhatott. 

Az első negyedóra végére a City került fölénybe, agresszíven letámadták a Realt, pörgősebbek voltak, de a tizenhatos környékén általában el is akadtak a támadásaik. És közben a Realnak se nagyon hagytak területet, szervezetten védekeztek, a spanyolok játékából hiányzott a lendület. 

Aztán a 23. percben már Pepe csak sárga lapos megmozdulással tudott megakasztani egy jobb szélen futó ManCity-támadást, a szabadrúgás után Kompany robbant be a labdára, de szabálytalankodott, úgyhogy kifelé szabadot ítélt a bíró. Továbbra is a jobb szélen rohamozott a City, egy következő támadásnál Sergio Ramos is csak szabálytalanul tudta megállítani a játékot. 

A 30. perc környékén beszorult a Real, a védekezésük viszont biztos volt, sorra fejelték ki a City beívelt labdáit, vagy vetődtek bele lövésekbe. Lement úgy félóra, hogy igazán komoly helyzet nem volt a meccsen.

Nem nagyon változott a helyzet a szünetig sem, kaput eltaláló lövést sem jegyeztek az első félidőben a csapatok. Egy kényszerű csere azért volt a Citynél: David Silva megsérült, a helyére Kelechi Iheanacho jött. 

A szünetben változtatott Zidane: Benzema lejött, a helyére Jesét állt, feltehetően kényszerből, a franciát szombaton is le kellett cserélni. Az angol csapat viszont rögtön egy lövéssel kezdett, Agüero kapott labdát a tizenhatos előtt, kicsit cipelte, aztán ballal ellőtte, úgy fél méterrel ment fölé. 

Aztán megint jött az, ami az első félidő végén: a Real nézte, ahogy a Manchester City próbál futballozgatni, de az angolok nem igazán tudtak veszélyeztetni. Az 53. percben jött a madridiak addigi legnagyobb lehetősége: egy szöglet után Ramos üresen fejelhetett kapura, de a labda pont oda ment, ahol Hart állt. 

 

Ismét jött egy üresjárat, és igazából a Real nem is nagyon erőltette a dolgokat, nem is kellett neki. A Manchester Citynek ha volt is néhány gyors megindulása, a Real-védelem simán megállította, mielőtt nagyobb baj lett volna. 

Aztán a 70. percben a semmiből majdnem vezetést szerzett a spanyol csapat: egy szépen felépített támadás végén Jesé fejese a lécet találta el.  

 

Kezdtek éledezeni, nem sokkal később jött egy Modric-lövés, majd Bale is próbálkozott: a tizenhatosról akart a hosszúba tekerni laposan, de ez sem találta el a kaput. Ő lett egyébként az a hajrára, aki igyekezett irányítani a támadójátékot. 

A végét nagyon megpörgette a Real, a City mintha a 80.-ra teljesen elfáradt volna: előbb Casemiro fejesét kellett védenie lábbal Hartnak, ezután Bale bombázott egy tizenhétről leadott szabadot a sorfalba. Majd jött a legnagyobb helyzet: szöglet után a kapu előtt tök egyedül álló Pepe elé került a labda, de belebombázta Hartba. 

 

A végén azért a Citynek is lehetett volna esélye a gólszerzésre, de a csereként beállt Sterling nem tudta rendesen átvenni a labdát egy kiugratás után. A hosszabbításban De Bruyne tekert kapura éles szögből egy szabadot, amit Navas ütött szögletre. 

A vége 0-0, a visszavágó jövő héten lesz Madridban. A Real az esélyes, pláne, ha Cristiano Ronaldo felépül addigra. Ám a meccs utáni sajtótájékoztató után a Real-edző Zinedine Zidane nem tudott biztosat mondani, csak remélik, hogy játszani tud majd a legjobbjuk. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:


Manchester City-Real Madrid 0-0
Manchester, Etihad Stadion, 53 000 néző, v.: C. Cakir (török)
    sárga lap: Silva (37.), illetve Pepe (24.), Carvajal (92.)

    Manchester City:
Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas (Sterling, 77.), De Bruyne, Silva (Ikeanacho, 40.) - Agüero

    Real Madrid:
Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos (Isco, 90.) - Lucas, Benzema (Jese, a szünetben), Bale

-

Rovatok