Index Vakbarát Hírportál

Simeone: Mindegy, ki jön a döntőben, bárkit verhetünk

2016. május 4., szerda 08:31

Megvertük a Barcelonát és megvertük a Bayern Münchent. A döntőben a Real Madrid vagy a Manchester City jön. Mindkettő nagyon erős csapat, de végül is mindegy, kivel játszunk, bárki ellen nyerhetünk. A szerencse is mellénk állt, és remélem, a döntőben is elkísér minket

– kezdte összefoglalóját Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a kedd esti BL-elődöntő után, ahol 2-1-re kikaptak ugyan, de idegenben lőtt góllal bejutottak a döntőbe. 

A szakember kiemelte, az elmúlt három év munkája érett be az elmúlt 180 percben. Egy igazi thriller volt a vége, és még az is belefért, hogy Fernando Torres 11-est hibázzon. Igaz, a másik oldalon ezt az esélyt Thomas Müller szúrta el. Simeone megjegyezte, a világ legjobb csapatát verték ki.

A vendégek gólszerzője, Antoine Griezmann nagyon sportszerűen elmondta, hogy jobb volt a Bayern, viszont a végén döntőnek bizonyult, hogy otthon és idegenben is gólt tudtak rúgni. Fernando Torres szerint az volt a fontos, hogy bár számítottak a németek hatalmas nyomására, az Atlético tudott annyit támadni, amennyit szeretett volna.

A szerencsét emlegette Jan Oblak kapus is, amikor a hárított 11-esről kérdezték. Torres szerint a kapus volt a meccs hőse, nélküle nem sikerült volna a bravúr.

A másik oldal érthetően szomorúan kommentálta az eseményeket. A Bayern rövidesen leköszönő edzője, Pep Guardiola szerint csodálatos volt a játékuk, csak éppen a lényeg, a gól hiányzott:

Jól ment ma is a játék, ahogy az elmúlt BL-meccseken is, büszke vagyok a játékosaimra. Bár nem jutottunk a döntőbe, a látottak miatt nyugodtan fogok aludni.

Arturo Vidal nagyon csalódott volt, szerinte mind a két meccsen jobb volt a Bayern, csak éppen a spanyolok jobban értékesítették a lehetőségeiket.

Rovatok