Index Vakbarát Hírportál

A BL-döntők 22 varázslatos pillanata

2016. május 28., szombat 12:22 | aznap frissítve

Szombaton két év után megismétlődik a Bajnokok Ligája-döntő a Real Madrid és az Atletico Madrid között, másodszor lesz városi rangadó a legrangosabb kupa történetében.

Az UEFA pompás grafikát csinált arról, hogy mik történtek az elmúlt évtizedekben. Ha ránéz erre a képre, rögtön beindul az agya. Igen, Dejan Szavicsevics beemelte onnan Zubizarretának 1994-ben. Puskás 1961-es gólja nem annyira felismerhető, de természetesen ezúttal is kihagyhatatlan volt a legjobb magyar.

A hamburgi Magath Zoffnak rúgott nagy gólt 1983-ban, Duckadamnak pedig három évvel később a 120 perc utáni büntetőrúgásokból sem tudtak gólt lőni a Barcelona akkori sztárjai. Nem maradhatott ki 1992 és Koeman szabadrúgása a hosszabbításban, ahogy 1999 és a ManUnited fordítása a 90 perc hosszabbításában sem.

De a tapasztaltabb, BEK-en nevelkedett drukkerek is megtalálhatják saját legszebb emléküket: Best gólja a hosszabbításban a ManUnited, Cruyff asszisztja az Ajax, Dalglish emelése a Liverpool egy-egy győzelmét jelentette.

Feleleveníthetik Ricken, Zidane vagy Kluivert legendás gólját. És persze a két évvel ezelőtti Ramos-fejest, ami hosszabbításra mentette a 93.-ban az első Real-Atleticót.

Nézze, és emlékezzen! Még van egy kis időnk, amíg a madridiak újratöltenek. (A mai BL-döntő 20:45-kor kezd.)

Rovatok