Index Vakbarát Hírportál

BL: Real-dráma az utolsó másodpercekben, történelmi Leicester, Guardiola tökéletes

2016. szeptember 14., szerda 23:19

A keddi nyitónapon 22 gól esett a Bajnokok Ligájában, szerdán 29, igaz, eggyel több meccset játszottak, ami 4-0 lett. Zseniálisan indult a legfontosabb futballkupa-sorozat.

C csoport

Manchester City-Mönchengladbach 4-0

A keddről esőzés miatt elhalasztott meccset Guardioláék gyorsan eldöntötték, Sergio Agüero a 9. és a 28. percben beköszönt. Aztán kicsit várt, és a 77.-ben rúgta meg a mesterhármast, pazar góllal. Iheanacho a 90.-ben állította be a 4-0-át. Az új edző 7/7-nél jár a Citynél, ennyi tétmeccset játszott, ennyit nyert meg.

E csoport

Bayer Leverkusen - CSZKA Moszkva 2-2

A németek ott folytatták, ahol tavaly befejezték, újra egy sokgólos meccsel, amin elhúznak, majd összeesnek: 2-0-ra vezettek, de már a szünetre egyenlítettek a moszkvaiak. Dzagojev szépítő gólja a nap találata.

Tottenham-Monaco 1-2

A csoport kiegyensúlyozott, mint volt ez a meccs is: váratlanul gyorsan elhúzott a francia csapat, a félidőig viszont szépített a Tottenham. Ennyire futotta, a Monaco bevette a Wembleyt, a meccset itt játszották, mert a Tottenham-stadiont átépítik.

F csoport

Legia-BVB 0-6

A BL egyetlen magyarja, Nikolics Nemanja csak a padon kezdett, amit aztán valószínűleg nem is bánt nagyon: a Dortmund negyedóra alatt lőtt hármat, a negyediket az 50.-ben vágták be. Nikolics a 64. percben állt be, ez talán persze annál is rosszabb lehetett, mintha kezdett volna. Nem sikerült a lengyel bajnok első meccse, átszaladtak rajtuk.

Real Madrid - Sporting Lisbon 2-1

Már a 0-0-ás félidő is váratlan volt, a 48.-ban pedig megszerezte a vezetést a Sporting, ami remekül játszott. Nem ijedt meg, visszaállt, de bátran kontrázott. Jorge Jesus, az edzőjük így is kiállíttatta magát a 60. percben. Már majdnem letelt a 90 perc, amikor egy buta szabálytalanságból szabadrúgáshoz jutott a Madrid, és C. Ronaldo alig 20 méterről becsavarta. Rui Patricio csak a kapufára tudta ütni, onnan pattant be. Elég jó szabad volt, beleérni sem volt könnyű. A bíró négy percet hosszabbított, és 3:57-nél, a csere James beadását a csere Morata fejelte kapura: a kapus keze mellé ment, de Patriciónak sikerült beütnie, ezúttal is a kapufáról pattant be. A címvédő így izzadva, de győzelemmel kezdett.

G csoport

Brugge-Leicester 0-3

Az angol bajnok története első BL-meccsét játszotta, és belőtte a nap első gólját, Albrighton szerezte a történelmi találatot öt perc után. Amit még kettő Mahrez-gól követett, egy nagy szabadrúgás a szünetig, egy büntető utána, így a kiscsapat Premier League-bajnokhoz méltóan mutatkozott be.

Porto-Koebenhavn 1-1

A hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést, ahogy szokták, de a dánok nem adták meg magukat, az 52.-ben egyenlítettek. A hazai bombagól volt, a vendéggól kibrusztolt fejes.

H csoport

Juventus-Sevilla 0-0

Tavaly ugyanitt ez a párosítás 2-1 volt, az olasz bajnok viszont most nem bírt az EL-győztessel, ami a spanyoloknak remek eredmény.

Lyon-Dinamo Zagreb 3-0

A Lyon egy éve csoportutolsóként esett ki, most nagyon nem így kezdett, az 57.-ben már 3-0 állt a kivetítőn, és ez is maradt a vége. Egészen sima meccs volt, egy fejesgól és két szépen kijátszott találattal.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:


    C csoport (keddről elhalasztott mérkőzés):
Manchester City (angol)-Borussia Mönchengladbach (német) 4-0 (2-0)
gól: Agüero (9., 28., 77.. a másodikat 11-esből), Iheanacho (90+1.)

    E csoport:
Tottenham Hotspur (angol)-AS Monaco (francia) 1-2 (1-2)
gól: Alderweireld (45.), illetve Bernardo Silva (15.), Lemar (31.)

Bayer Leverkusen (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-2 (2-2)
gól: Mehmedi (9.), Hakan Calhanoglu (15.), illetve Dzagojev (36.), Eremenko (38.)

    F csoport:
Real Madrid (spanyol)-Sporting Lisboa (portugál) 2-1 (0-0)
gól: Ronaldo (89.), Morata (90+4.), illetve Bruno César (48.)

Legia Warszawa (lengyel)-Borussia Dortmund (német) 0-6 (0-3)
gól: Götze (7.), Papasztathopulosz (15.), Bartra (17.), Raphaël Guerreiro (51.), Castro (76.), Aubameyang (87.)

    G csoport:
FC Porto (portugál)-FC Köbenhavn (dán) 1-1 (1-0)
gól: Otávio (13.), illetve Cornelius (52.)
kiállítva: Gregus (67., FC Köbenhavn)

FC Bruges (belga)-Leicester City (angol) 0-3 (0-2)
gól: Albrighton (6.), Mahrez (29., 61., a másodikat 11-esből)

    H csoport:
Juventus (olasz)-Sevilla (spanyol) 0-0

Olympique Lyon (francia)-Dinamo Zagreb (horvát) 3-0 (1-0)
gól: Tolisso (13.), Ferri (49.), Cornet (57.)

Rovatok