Index Vakbarát Hírportál

Aggódnak és görcsölnek, magukat verik meg a játékosok

2016. október 20., csütörtök 10:14

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának legnagyobb meglepetése a Besiktas nápolyi győzelme volt, amely után a hazaiak trénere úgy nyilatkozott, hogy csapata saját maga legnagyobb ellenségévé vált az utóbbi hetekben.

A találkozó előtt százszázalékos mérleggel csoportelső dél-olasz együttes győzelemmel máris továbbjuthatott volna, ám sorozatban harmadik tétmeccsét veszítette el. A váratlan hazai vereséggel előnye egy pontra csökkent a B csoportban a törökökkel és kettőre a Benficával szemben.

"Olyan periódusban vagyunk, amelyben túlbonyolítjuk a dolgokat, és ez nagyon megnehezíti számunkra a mérkőzéseket - értékelt Maurizio Sarri vezetőedző, miután a Napoli úgy kapott ki 3-2-re, hogy kétszer is egyenlített, és egy büntetőt is kihagyott. - Szerintem a csapat jól teljesített most, leszámítva azokat a rövid periódusokat, amikor a játékosok elveszítették a magabiztosságukat bizonyos szituációk után. Ilyen volt például a rontott büntetőnk, amely után tíz percig nem úgy futballoztunk, ahogy addig."

Sarri úgy véli, a gondot az okozza, hogy a futballisták túl sokat aggódnak és görcsölnek, nagy nyomást helyeznek magukra.

"Változtatnunk kell mindezen, a játékosoknak újra élvezniük kell a futballt, nem aggódniuk a pályán" - hangsúlyozta Sarri, aki szerint a közvélemény a jó szezonrajt után túl nagy várakozásokat fogalmazott meg csapatával szemben, mely ugyanakkor átalakulóban van, és időre van szüksége. (MTI)

Rovatok