Index Vakbarát Hírportál

A Bayern megsemmisítette az Arsenalt, a Real hozta, amit kell

2017. február 15., szerda 23:23

A Bajnokok Ligája idei második játéknapján a nyolcaddöntők újabb két első meccsét játszották le. Nem volt meglepetés.

Bayern München - Arsenal 5-1

A meccs a szokásos Robben-góllal indult, balról tologatott befelé, majd kegyetlenül kilőtte az idősödő holland a jobb felsőt. Kapufás gól volt, a Cech helyén kezdő Ospina nem védhette. Még csak 11 perc telt el a meccsből ekkor.

A Bayern-hengert egy váratlan büntető akasztotta meg a 30. percben: Lewandowski saját tizenhatosán belül akart felszabadítani - csatárnál ez általában nem sül el jól -, de a labdát a közbenyúló Koscielny, a lengyel meg az arsenalos lábát találta el.

A büntetőt védte Neuer, de a labda visszapattant Alexis Sanchezhez, aki elsőre lyukat rúgott, de a lehullót mellre vette, és berúgta. Nem lett kis gól végül ez sem.

Szünetben így 1-1 volt, de a pihenőről visszatérve már semmi nem állhatott a Bayern útjába. 53., 56., 63., ekkor születtek a gólok, egy szép Lewandowski-fejest Thiago-dupla követett, az egyik ziccer volt, a másiknál megpattanó lövését nem tudta védeni Ospina.

A 4-1 a továbbjutást is eldönthette, de hogy biztos legyen, Müller a 88. percben berúgta az ötödiket egy remek akció végén: elküldte a védőket, és a jobb alsóba helyezett.

A Bayern fölénye félelmetes volt, két büntetőt is kaphattak volna, de ezeket nem fújta be a bíró, bár egyértelműen kezet ért a labda. Végülis mindegy lett, a Bayern a visszavágón már csak magát ejtheti ki, mivel 5-1-re győzött.

Bayern vs Arsenal 5:1

Real Madrid - Napoli 3-1

Az olasz csapat jól indult, Insigne még a 10. perc előtt berúgta a nap gólját: úgy 35-ről lepte meg Keylor Navast, rávezetés helyett lőtt, a labda remekül csavarodott a kapu bal oldalába.

A 0-1 nem zavarta meg a Realt, tíz percen belül összejött az egyenlítés, ez sokat jelentett a Realnak: Benzema stukkolt a kapuba Carvajal remek beadásából.

Szünetre már vezethettek volna, de előbb C. Ronaldo rontott nagy ziccert - fölévágta -, majd Benzema lőtt kapufát hasonlóan ajtó-ablak helyzetből.

Ami nem jött össze előtte, bement a szünet után. C. Ronaldo a gólpasszal tűnt ki, visszagurítását tökéletesen helyezte a bal alsóba Kroos a 49. percben, majd az 54.-ban Casemiro talált be.

Albiol röviden szabadított fel, a felpattanó labdát a brazil ütőközéppályás kapásból bevágta, nagy gól volt ez is.

A Napolinak kellett volna egy gól, hogy igazán versenyben maradjon, Mertens előtt ott is volt a labda a hajrá elején, de Callejon visszagurítását 20 centivel fölérúgta.

Maradt a 3-1, ezzel a Real biztos előnyből várja a visszavágót.

REAL MADRID VS NAPOLI 3-1

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Real Madrid (spanyol)-Napoli (olasz) 3-1 (1-1)

gólszerzők: Benzema (18.), Kroos (49.), Casemiro (54.), illetve Insigne (8.) 

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 5-1 (1-1) 

gólszerzők: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago (56., 63.), Müller (88.), illetve Sánchez (30.)      

A visszavágókat március 7-én rendezik.

Rovatok