Index Vakbarát Hírportál

Több száz vécépapír-guriga az Emirates gyepén

2017. március 8., szerda 13:52

A Bayern München szurkolói vécépapír-gurigák dobálásával tiltakoztak a magas jegyárak ellen csapatuk keddi, Arsenal elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-meccsén.

Az MTI a BBC-re hivatkozva azt írja, hogy a német drukkerek egy drapériát is kifeszítettek, amelyen a „Futball szurkolók nélkül egy pennyt sem ér” felirat volt. A keddi BL-nyolcaddöntőre egy vendégszektorba szóló jegy 80 fontba (28 600 forint) került, ezt sokallták a müncheniek.

Another (smaller) fan protest inside the Emirates, albeit in the away end. "Football without fans is not worth a penny." pic.twitter.com/ecGj71nPax

— Greg Johnson (@gregianjohnson) March 7, 2017

A Bayern fanatikusainak londoni tiltakozása nem újdonság, hiszen az előző idényben is találkozott a két csapat, igaz, akkor a csoportkörben. A 2015. október 20-i, 2-0-s Arsenal-győzelemmel zárult angliai mérkőzésen a német szurkolók a találkozó első öt percében nem mentek be a lelátóra, csak a most használt drapériát feszítették ki.

Akkor egy vendégjegy 64 fontba (23 ezer forint) került, míg a Bayernnél 59 eurót (18 ezer forint) kértek az angol szurkolóktól.

A BBC szerint drukkerei keddi akciója miatt a Bayernt minden bizonnyal megbünteti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), hiszen a kezdő sípszó után néhány percig állt a játék, amíg a pályamunkások letakarították a pályáról a bedobált tárgyakat. Korábban már Bundesliga-meccsen is kaptak ezért büntetést.

Bayern could face fine over toilet paper protest https://t.co/xcJBnA2xWU pic.twitter.com/vg5rstt9sh

— Ultimate Sports (@ultimateSport01) March 7, 2017

A müncheniek az első mérkőzéséhez hasonlóan 5-1-re nyerték a nyolcaddöntő visszavágóját is, és kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel jutottak be a negyeddöntőbe.

Rovatok