Index Vakbarát Hírportál

Leicester: Tovább álmodhatunk

2017. március 15., szerda 10:31

A Leicester City a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén 2-1-re kikapott a Sevillától, kirúgták az addigi sikeredzőt, Claudio Ranierit, azóta minden meccsüket nyerték, és továbbjutottak a BL legjobb nyolc csapata közé. Az új edző, Craig Shakespeare a visszavágó (2-0) után azt mondta: „Tovább álmodhatunk, miután búcsúztattuk Európa egyik legjobb csapatát."

A szezon végéig kinevezett vezetőedző elmondta, az első 15 percben próbálták minél jobban megkeseríteni a spanyolok életét, illetve hogy a sikerben elévülhetetlen érdemei vannak Kasper Schmeichel kapusnak, aki a 80. percben hárította Steven N'Zonzi büntetőjét.

„Úgy játszottunk most, mint az előző idényben, amelynek így tovább élvezhetjük a gyümölcsét" - közölte a 30 éves kapus, aki a sevillai első meccsen is kivédett egy 11-est.

Sampaoli, a Sevilla edzője csalódott volt: „Elúszott egy álom, ezt a vereséget még nagyon sokáig fogom emészteni. Odahaza nagyobb előnyt kellett volna kiharcolnunk, Samir Nasrit kiállították a hajrában, ráadásul két büntetőt is elrontottunk, ami különösen fáj." Az edzőt amúgy  szintén piros lappal büntette és elküldte kispadról a játékvezető.

A négy mérkőzés óta nyeretlen Sevilla 2012 után először veszített el párharcot az európai kupaküzdelmekben. 

A Juventus kettős győzelemmel ment tovább a Porto ellenében. A meccs utáni sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri vezetőedző azt mondta, „gratulálok a fiúknak, remek első félidőt produkáltak, folyamatosan kézben tartottuk a játékot"

„A második félidőben már csak félgőzzel támadtunk, ezen változtatni kell a jövőben" - tette hozzá.

Portói kollégája, Nuno Espirito Santo a piros lapokat okolta a BL-búcsúért. „Mindkét meccsen tíz emberrel küzdöttünk, 11 játékossal nem kaptunk gólt. Most a második félidőben tudtam, hogy emberhátrányban nem fogunk három gólt rúgni a Juvénak, de egyszer azért jó lett volna betalálni" - összegzett a portugál tréner.

Rovatok