Index Vakbarát Hírportál

A 23. Bayern–Real következik

2017. március 17., péntek 12:43

Két nagy rangadó lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben. Az egyik a Bayern München és a Real Madrid csatája. A két csapat a 23. egymás elleni találkozójára készül, az eddigiekből 11-et a Bayern, kilencet a Real Madrid nyert.

Az első meccset az 1975/1976-os BEK-elődöntőben vívták egymással, akkor a madridi 1-1 után a Bayern 2-0-ra nyert és döntőzött. Legutóbb pedig három éve, szintén az elődöntőben jöttek össze, akkor viszont a Real 1-0-val és 4-0-val jutott a döntőbe. Negyeddöntőt kétszer vívtak, 1987/1988-ban és 2001/2002-ben is a Real Madrid lépett az elődöntőbe.

Emilio Butragueno, a Real sportigazgatója is azt mondta, hogy a legnehezebb ellenfelet kapták: „De biztos vagyok benne, hogy most ők is ugyanazt gondolják rólunk. A két csapat jól ismeri egymást, ráadásul Carlo Ancelotti nemcsak tapasztalt, de minket is jól ismer. Talán az jelent előnyt, hogy a visszavágó Madridban lesz. Tudjuk, hogy egy jó húsz perc Németországban akár halálos is lehet számunkra. Nagy meccset fogunk játszani.”

Ancelotti, aki nem is olyan régen még a Real edzője volt, annyit tett hozzá, hogy a Real Madrid elleni meccs különleges lesz neki, izgalmas ellenük játszani. „Szeretnénk Bajnokok Ligáját nyerni, azt hiszem, megvan hozzá a képességünk, hogy továbbjussunk.

Nagyon jól ismerem őket.”

A Juventus és a Barcelona eddig kilencszer játszott egymással, a Bajnokok Ligájában négy negyeddöntő után a 2015-ös döntőben, amelyet a Barca 3-1-re nyert meg. Az összesített mérlegük két győzelem, két döntetlen és egy vereség a Barcelona szempontjából.

previously on Barcelona-Juve pic.twitter.com/vlae8CzcEY

— Amro (@ThatBoyAmro) March 17, 2017

Pavel Nedved, a Juventus alelnöke azt emelte ki, fantasztikus meccs lesz a Barcelona elleni, amelyen a Juvének csak akkor lehet esélye, ha mindenki komolyan összpontosít. 

A világ legismertebb csapatával játszunk.

Lothar Matthäus, a korábbi Bayern-futballista úgy nyilatkozott: „Véleményem szerint a négy legjobb csapat játszik egymással, a Bayern–Real és a Juve–Barca is igazi futballünnep lesz, várom azt a csodálatos játékot, amelyet ezek a csapatok tudnak. Igaza van Ancelottinak, amikor azt mondja, a csapatoknak nincs már egymás előtt titkuk, mindent tudnak egymásról. Most úgy érzem, a Bayern egy kicsit jobban össze van rakva, mint a Real.”

Hans-Joachim Watzke, a Dortmund elnöke kijelentette: 

El akartuk kerülni a Bayernt, és azt hiszem, hogy ebből a szempontból ez egy jó sorsolás. Viszont láttam a Monaco meccsét a Manchester City ellen, és tisztában vagyok azzal, hogy nem véletlen az a +58-as gólkülönbségük a Ligue 1-ben. Nehéz meccs lesz, és gyakorlatilag mindegy, hol rendezik az elsőt, ez két meccsen fog eldőlni.

Az Atléticónál rögtön egy statisztikát húztak elő. Ezek szerint Madridban még sosem nyert az Atleti ellen angol csapat, öt győzelem és öt döntetlen a mérleg. 

Bajnokok Ligája a negyeddöntők menetrendje:

Első meccsek

Visszavágók

Az Európa Liga sorsolása:

Az első mérkőzéseket 2017. április 13-án, a visszavágókat április 20-án rendezik meg

Rovatok