Index Vakbarát Hírportál

A dortmundiak szállásolták el a Monaco-drukkereket

2017. április 12., szerda 08:25

A Dortmund futballcsapatát szállító autóbusz elleni keddi bombatámadás után sok monacói drukker rekedt a városban, köztük akadt sok, akinek nem volt szállása. A hazai drukkerek pedig példát mutattak és a saját otthonaikat ajánlották fel.

A nemes gesztusról több fotó is felkerült a közösségi oldalakra, hogy együtt vacsoráznak, és töltik közösen az estét a meccs nélkül maradt drukkerek.

#BVB fans provide #ASM fans lodging for the night due to match rescheduling. Proof that football brings people closer. #bedforawayfans pic.twitter.com/E5lpqU9MUx

— Dortmund Singapore (@DortmundSG) April 12, 2017

A Dortmund csapatát szállító jármű ellen kezd este követtek el ismeretlen tettesek bombatámadást. Az út melletti sövénybe rejtett három pokolgép - a rendőrség úgy tudja nagy hatású csőbomba - robbant fel, amely megsebesítette a klub egyik játékosát, Marc Bartrát is, akinek kedd este megoperálták a csuklóját. 

A legfrissebb hírek szerint légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott az egyik robbanástól egy motoros rendőr is, aki a busz előtt haladt felvezetőként A rendőrség a környéken drónnal esetleges további pokolgépek után kutatott, és találtak egy gyanús tárgyat, de nem tudták felrobbantani, és még nem tudják, hogy mi az.

A csapatot ért támadás után a rendőrök gyalog kísérték vissza a játékosokat a szállásukra.

What a fantastic gesture from the Dortmund fans *https://t.co/YCaH9ncrpk pic.twitter.com/D59YZg02vv

— BBC Sport (@BBCSport) April 11, 2017

Rovatok