Index Vakbarát Hírportál

Sikeres volt Bartra kézműtétje

2017. április 12., szerda 13:37

Sikeres kézműtéten van túl Marc Bartra, a Borussia Dortmund futballistája, aki a kedd esti, a csapatot szállító busz ellen történt bombatámadásban sérült meg. Ezt Reinhard Rauball, a klub elnöke erősítette meg szerdán. 

"Beszéltünk vele a műtét után, az orvosok is elmondták, hogy minden rendben van. Azt még pontosan nem tudjuk, hogy mennyi időt kell kihagynia" - tette hozzá Rauball.

Barta keze a robbantásnál sérült meg, a beszakadó ablak vágta el pár helyen, illetve a csuklójában eltört egy csont, a karjából szilánkokat távolítottak el. Pár napot még kórházba kell töltenie, aztán hazaengedik. Az első kontrollnál derül ki, mennyit kell még pihennie.

A német rendőrség szerint a Borussia Dortmund futballcsapata volt a célpontja annak a kedd esti robbantásoknak a dortmundi szállodánál, amelyből a csapat autóbusza elindult az AS Monaco elleni mérkőzésre.

Egyelőre nem tudják, hogy mi volt a merénylet indítéka. A másnapra halasztott mérkőzésre a rendőrség nagy létszámú biztosítással készül.  Egy ügyész bejelentette, hogy egy levelet találtak a megtámadott busz közelében, de további részletet nem árult el erről. 

Rovatok