Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund edzője kiakadt az UEFA-ra a bombatámadás után

2017. április 13., csütörtök 08:56

A Dortmund edzője, Thomas Tuchel keményen kritizálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetőit, miután csapatának buszát a keddi Bajnokok Ligája meccsre indulva bombatámadás érte, ahogy kikanyarodott a szállodából.

Tuchel elmondta, már néhány perccel a merénylet után is arról faggatták őket, készen állnak-e a játékra, mintha csak egy üveget vágtak volna a buszhoz. Utána pedig kaptak egy SMS-t az új időpontról.

Megállapította még:

A Dortmund 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán, ráadásul az első gól egyértelmű lesről született.

Az UEFA természetesen határozottan elítélte a történeteket, de ettől még csak egy napot adott arra, hogy rendezzék gondolataikat a dortmundiak. Bár azt állítják, a döntést közösen hozták meg. 

A játékosok is sérelmezték, hogy ott kellett lenniük a pályán, hiszen nehezen, vagy egyáltalán nem tudták függetleníteni magukat attól, hogy az életükre törtek. Nem vették figyelembe a lelküket, mintha csak állatok lennének. 

Azt is megemlítették, hogy soha nem fogják elfelejteni az arcokat, kísérteni fogja őket az a kedd életük végéig.

A leghátul ülő Marc Bartra kezét azóta már megműtötték, de biztosan heteket hagy ki, miközben a Dortmundnak, a BL-ért kell harcolni a Bundesligában. 

Az UEFA a New York-i terrortámadás napján (2001. szeptember 11.) is játékot rendelt el kedden, csak másnap halasztották el a meccseket.

Rovatok