Index Vakbarát Hírportál

Kassai megijedt, ellopta a meccsünket

2017. április 19., szerda 07:56

Nehezen dolgozták fel a Bayernnél a keddi BL-kiesést, amikor is a Real Madrid 4-2-re győzte le a Bayern Münchent és jutott a sorozat elődöntőjébe. A meccs utáni reakciókban elsősorban Kassai Viktor ténykedése a téma, aki a gólok és a kiállítások megítélésében is a bajorok kárára tévedett.

Arturo Vidal, akit a 84. percben állítottak ki, egyenesen csalást kiált. Szerinte Kassai elvette a Bayern meccsét. Tény, hogy a második sárgája után a Bayern 10 emberrel volt kénytelen végigküzdeni a kétszer 15 perces hosszabbítást és kapott is három gólt.

„2-1-ig abszolút játékban voltünk, akkor a játékvezető megijedt és elrabolta show-t. Mindenki láthatta, csúnyán elbánt velünk. Kevesebben lettünk és ezzel nagyot csökkentett az esélyeinken. Az öltözőben mindenki nagyon szomorú és dühös volt. Egy ilyen meccset nem dönthetnek el egy játékvezető hibás ítéletei. Mindenki látta, hogy kit segített a döntéseivel” – tette még hozzá Vidal.

Hasonló véleményen volt Carlo Ancelotti is, a Bayern München szakembere azzal kezdte, hogy nagyon büszke volt a játékosaira, akik száz százalékot adtak ki magukból és mindent elkövettek a sikerért.

„Két meccs alatt majdnem egy órát játszottunk a Real ellen tíz emberrel, ami egyébként sem egy könnyű feladat. Jól játszottunk és nagyon közel kerültünk az elődöntőhöz. De aztán néhány bírói döntés megbüntetett minket. Tudom, hogy a futball ilyen, és néha megtörténhet, de sorozatban ekkora hibákat nem szabad ezen a szinten véteni.”

Nem is lehetett volna jobb alkalom, hogy szóba kerüljön a játékvezetést segítő videórendszer.  Erről Ancelotti azt mondta, reméli, rövidesen bevezetik, mert azt nem lehet elfogadni, hogy egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőben egy játékvezető ekkora hibákat véssen.

„A negyeddöntőkben be kell vezetni a VAR-rendszert (videoasszisztens-rendszer). Ronaldo lesgólt rúgott, Vidal első sárgája jogos volt, a második nem. És ezzel gyakorlatilag el is dőlt minden. Ahhoz, hogy egy csapat megnyerje a BL-t, ezek a momentumok döntően befolyásoló tényezők és ebben nem volt szerencsénk most.”

Rovatok