Index Vakbarát Hírportál

Zidane nem fél és lélektani előnyről sem beszél

2017. május 1., hétfő 18:16

Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője első sajtótájékoztatóját tartotta meg a keddi, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő előtt. Azzal kezdte, hogy semmi lélektani előnyt nem jelent számukra, hogy 2014-ben és 2016-ban is (ez utóbbin Kassai Viktor volt a negyedik játékvezető)  a döntőben verték az Atléticót, Két éve pedig a negyeddöntőben verték ki Diego Simeone csapatát.

"Még nem gondolok Cardiffra" - utalt Zidane a döntőre. Az a legfontosabb, hogy az elődöntőn túljusson a csapatával: :

Jól felkészültünk, mindenki készen áll a harcra, és arra, hogy bejussunk a döntőbe. Bárcsak most kezdődne már a mérkőzés, és ne kellene várni még egy napot

Nagy kérdés volt, mi lesz a sérült játékosokkal. Zidane megerősítette, hogy Raphaël Varane sérülése után ismét játékra alkalmas állapotban van, ellentétben Pepe és Gareth Bale most nem játszhat.

Ez a nagy kérdés a másik oldalon is. Diego Simeone csapatából ugyanis sérülés miatt több kulcsember nincs bevethető állapotban: Juanfran és Josema Giménez alighanem még a visszavágón sem játszhat, de kérdéses Sime Vrsaljko szerepeltetése is.

Ez a meccs egészen biztos más lesz, mint amilyet a bajnokságban is játszottak egymással, de azért idézzük fel a két csapat szezonbeli két találkozóját. Az elsőt még tavaly novemberben játszották és a Real 3-0-ra nyert az Atlético otthonában. Mind a három gólt Cristiano Ronaldo szerezte. Majdnem egy hónapja, április 8-án 1-1 lett a vége a Bernabeuban. Akkor Pepe szerzett vezetést és Antoine Griezman a 85. percben egyenlített.

A fontos meccseket eldöntő Sergio Ramos most valami egészen másra készül, legalábbis a hétfői edzés tanúsága szerint, van mitől félnie Simeone csapatának.

Rovatok