Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák: Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől

2015. december 12., szombat 21:10

A magyar futballválogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint ha a norvégok elleni pótselejtezőn látott küzdőszellemmel lépnek pályára a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának nyilatkozva Dzsudzsák úgy vélekedett: örülhetnek, hiszen nem a legerősebb csoportba kerültek szombaton, amikor Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal sorsolták azonos négyesbe a magyar csapatot Párizsban.

„Ettől függetlenül nem érdemes belemenni az esélylatolgatásba. Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől, a portugálokon kívül nincsen olyan csapat köztük, amely tele lenne tűzdelve világsztárokkal"

– szögezte le Dzsudzsák.

A török Bursaspor légiósa szerint reálisan nézve mindhárom csoportellenfél előrébb tart a magyaroknál, de azt gondolja, ha mindannyian azt az akaratot és azt a formát hozzák Franciaországban, amit a norvégok elleni két meccsen, és azzal a küzdőszellemmel lépnek pályára az Eb-n is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A csapatkapitány hangsúlyozta, a magyarok számára óriási lehetőség a franciaországi Eb-szereplés, és ki kell hozniuk a meccsekből a legtöbbet, de közben fontos, hogy meg tudják élni, hogy az Eb-n lépnek pályára.

„Az a fontos, hogy júniusra az egész csapat csúcsformába kerüljön, és akkor remélhetőleg sikerül meglepetéseket okoznunk" - mondta Dzsudzsák.

Fiola Attila, a válogatott és a Puskás Akadémia jobbhátvédje úgy fogalmazott: jó csoportba kerültek, alighanem előzetesen sokan aláírták volna ezt a beosztást. „Az első két kalapból azt a két válogatottat kaptuk, amelyiket szerettük volna, a negyedik kalapos ellenfelet, Izlandot azért el tudnám cserélni egy kedvezőbb riválisra. Aki reálisan látja az erőviszonyokat, az tisztában van azzal is, hogy mindhárom csoportellenfél nagyon erős és a selejtezőkben ezt mindannyian be is bizonyították."

Kiegyensúlyozott csoport

Lars Lagerbäck izlandi kapitány az M4 Sportnak a magyar válogatottról azt mondta, hogy bár nem látta a mostani selejtezősorozatban, de azt tudja, jó fizikumú játékosok alkotják.

„Kiegyensúlyozott a csoport, az osztrákok és a magyarok is szervezett futballt játszanak" - mondta a svéd szakember, hozzátéve, jót tesz a labdarúgásnak, ha olyan komoly tradícióval rendelkező ország, mint Magyarország visszatér a nemzetközi mezőnybe.

Fernando Santos, a portugál válogatott szakvezetője leszögezte, nem hisz abban, hogy lenne könnyű, vagy nehéz csoport. Emlékeztetett arra, hogy az izlandiak abból a selejtezőcsoportból jutottak tovább, amelyből a hollandok nem, és az északi válogatott nagyon sokat fejlődött az elmúlt néhány évben. Az előrelépést emelte ki az osztrákoknál is, megemlítve, hogy kiváló játékosok alkotják, és David Alabát, Christian Fuchsot, illetve Marko Arnautovicot említette név szerint.

A magyar csapat talán az az ellenfél, amelyikről a legkevesebbet tudunk, mivel régóta nem találkoztunk vele" - mondta.

Az osztrák válogatott svájci szövetségi kapitánya, Marcel Koller úgy fogalmazott: fantasztikus dolog, hogy a komoly futballhagyományokkal rendelkező magyar válogatott hosszú idő után ismét kijutott egy nagy tornára.

„Ismerem a magyarok német szövetségi kapitányát, ezért tudom, hogy a csapata nehéz ellenfél lesz számunkra. Ausztria először jutott ki Európa-bajnokságra saját jogán, hiszen 2008-ban Svájccal együtt rendezőként vehetett részt a tornán, ezért sok dologgal nekünk is most kell szembesülnünk. A lehető legjobbat kell kihoznunk magunkból. Előre nem lehet megmondani, mire számíthatunk, előbb fel kell térképeznünk az ellenfeleket, utána lehet jósolgatni" - vélekedett Marcel Koller.

Rovatok