Index Vakbarát Hírportál

Ennél furcsább meccse nem lesz az Eb-nek

2015. december 13., vasárnap 13:37

A svájci A csapat a svájci B csapat ellen - volt olyan svájci tévé, ami így kommentálta a szombati Eb-sorsolást, miután Albánia és Svájc egy csoportba került a románokkal és a rendező franciákkal.

A svájci válogatottban ugyanis az alábbi albán származású játékosok futballoznak:  Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka és Valon Behrami. A legnagyobb név talán a korábbi Bayern- és Inter-játékos Shaqiri, aki koszovói-albán családban született, 1992-ben vándoroltak be Svájcba, most a Stoke Cityben futballozik. 

Az albánoknál ugyanakkor rengeteg az olyan játékos, aki Svájcban született, de az albán válogatottban futballozik, legalábbis ott voltak a legutóbbi keretben: Arlind Ateji, Berat Djimsiti, Freddie Veseli, Amir Abrashi, Migjen Basha, Shkelzen Gashi és Taulant Xhaka. Ők mindannyian albán bevándorlók gyerekeiként születtek Svájcban, és a legtöbben még mindig svájci klubban játszanak. 

Hogy még jobb legyen az egész, Granit Xhaka és Taulant Xhaka testvérek, úgyhogy ismét megtörténhet az, ami a két legutóbbi világbajnokságon a Boateng testvérekkel: Kevin-Prince a ghánai csapatban játszik, Jerome pedig a németben, és már a 2010-es dél-afrikai is pályára léptek egymás ellen, négy évvel később Brazíliában is megtörtént ugyanez. 

Rovatok