Index Vakbarát Hírportál

Magyar-horvát március 26-án, Pesten

2016. január 13., szerda 17:12

Magyarország-Horvátország barátságos futballmeccset rendeznek március 26-án a ferencvárosi Groupama-arénában, jelentette be szerda délután az MLSZ.

Ez lesz a nyári Európa-bajnokságra kijutott csapat első felkészülési meccse a tornára, amit júniusig valószínűleg még két találkozó követ, egyelőre ismeretlen ellenfelekkel. A magyar csapat 20., a horvát 18. a FIFA-világranglistán, ők is kijutottak az Eb-re, simán, csoportmásodikként, az olaszok mögött, és a norvégok előtt. A skandinávokat Dzsudzsákék ütötték el a részvételtől a két pótselejtezős győzelemmel.

A Mol kétmilliárdot ad az MLSZ-nek

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója és Csányi Sándor MLSZ-elnök közösen jelentették be, hogy a cég a társasági nyereségadón (TAO) keresztül 2 milliárd forinttal segíti idén a magyar labdarúgást, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A Mol ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.

A horvátok elhozzák minden sztárjukat, a Realból jön Luka Modric és Mario Kovacic, a Barcából Ivan Rakitic, a Juvéból Mario Mandzukic, de jöhet Dejan Lovren a Liverpoolból, Mario Brozovic és Ivan Perisic az Interből is.

Csányi Sándor MLSZ-elnök az NS-nek azt mondta, megvan már a májusi ellenfél is, de azt még nem árulhatja el, mert a másik válogatott akarja bejelenteni. Híres csapat lesz.

Összetartások, edzőtáborok

A válogatottnál február 20-tól és március 20-tól is ötnapos összetartás rendeznek majd, az OTP Bank Liga április 30-án zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 7-én rendezik. Bernd Storck csapata másnap kéthetes edzőtáborba, várhatóan Ausztriába utazik majd 28 játékossal, igaz, a Magyar Kupa fináléjában érdekelt csapatokból érkező futballisták várhatóan csak később csatlakoznak.

Május 23. és június 2. között újabb edzőtábor következik, ekkor már kevesebb játékossal, majd a válogatott június 5-én indul útnak a franciaországi Európa-bajnokságra 23 labdarúgóval.

Rovatok