Index Vakbarát Hírportál

MTVA: a nyilvános Eb-vetítések 99 százaléka ingyenes lesz

2016. február 15., hétfő 21:32

A vendéglátóhelyek 99 százalékának számára ingyenes lesz a nyilvános Eb-vetítés nyáron, áll az MTVA közleményében, amely kiemeli, hogy csak azoktól a helyektől kérnek majd pénzt a vetítésekért, amelyeknek befogadóképessége meghaladja a 300 főt.

A kisebb helyek esetében eltekintenek a díjfizetési kötelezettségtől, amit minden kategóriára vonatkozóan az UEFA ajánlásával és jóváhagyásával határoztak meg – ez a 300-1000 fős helyek esetében 200 ezer forint lesz.

„Az MTVA és az UEFA között megkötött szerződés értelmében azonban az MTVA köteles a tudomására jutott jogosultság nélküli nyilvános vetítéseket jelenteni az UEFA felé”, majd, ha szükséges, a büntetés már nem is az MTVA, hanem az UEFA hatáskörébe tartozik majd, írják.

A sajtóban megjelent hírekkel szemben egyelőre csak egy előzetes igényfelmérő körlevelet, és egy adatlapot küldtek szét a korábbi és a lehetséges partnereknek, íígy a fővárosi és vidéki strandoknak, fürdőknek, fesztiváloknak, önkormányzatoknak, sportlétesítményeknek és nagyobb, teraszos, rendezvényre alkalmas vendéglátóhelyeknek. 

A televízióval rendelkező kiskocsmák tehát nincsenek veszélyben, ugyanakkor az MTVA elvárja a jogszerű eljárást azoktól, akik kifejezetten erre az eseményre építve hoznak létre kereskedelmi tevékenységet, vagy közös meccsnézésekkel egészítik ki meglévő tevékenységüket.

Rovatok