Index Vakbarát Hírportál

Nikolics a legjobb magyar csatár az Eb-kártyákon

2016. március 8., kedd 09:10

Hogy Magyarország az Európa-bajnoki részvétellel bekerült a futball vérkeringésébe, arra jó példa, hogy természetesen a magyar játékosok is rákerültek azokra a kártyákra, amiket a gyerekek fognak gyűjteni tavasztól az Európa-bajnokságig.

A Panini a Bajnokok Ligájára is ad ki rendszeresen ilyen kártyákat, amikor Szalai Ádám a Schalkéban futballozott, akkor ő is bekerült, egyben ő volt az utolsó magyar, aki egyáltalán szóba jöhetett.

Ami nekünk a legérdekesebb: Nikolics Nemanját tartják a készítők a legjobb csatárnak - a Legiában lőtt 23 gól kiváló teljesítmény -, erről tanúskodik a 84-es érték, ami a támadást jellemzi. Gera eggyel kevesebbet kapott, Dzsudzsák kettővel, Szalainak pedig 81-es a mutatója. A teljes gyűjtés itt van.

A norvégoknak bombagólt lövő Priskin erejét 80-asra becsülték fel, a ferencvárosi Böde Dániel pedig nem került be a kiválasztottak közé.

Ezek az értékek nem rosszak, mert Mark Janko, az osztrákok Baselben futballozó centere 79-et kapott, igaz még a selejtezők előtt. Azóta változhatott a mutatója.

Rovatok