Index Vakbarát Hírportál

Nekünk minden meccs döntővel ér fel, mert sok a lemaradásunk

2016. március 26., szombat 22:13

A júniusi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott első felkészülési meccsén 1-1-et játszott a horvátokkal szemben.

Amikor az M4-en fantasztikus gólnak nevezték Dzsudzsák Balázs találatát, így reagált rá.

„Fantasztikus stadion, fantasztikus közönség, nekünk pedig alázatos és masszív csapatunk van, amelyik hátul stabil lábakon áll. A második félidő jó volt, de az elsőben lassabban játszottunk, a másodikban sikerült ezt helyrehozni. Az elején rámentünk a tutira, csak biztosan passzolgattunk, járattuk a labdát. Aztán ritmust váltottunk a szünet után. Letámadtunk, az ellenfél térfelén voltunk, agresszíven pressingeltünk. Elégedettek lehetünk."

Kifejtette még, hogy számolják visszafelé a napokat, ami az Eb-ig hátra van. Megnyugvással töltötte el, hogy amit novemberben mutattak a norvégok elleni pótselejtezőn, azt szombat este is meg tudták ismételni.

„Az Európa-bajnokságon is lesz keresnivalónk ilyen játékkal, mert a csoportunkban sem lesz sokkal erősebb csapat a horvátnál. Nekünk minden meccs döntővel ér fel, mert sok a lemaradásunk. Ha ilyen hitelesen, alázatosan játszunk, ahogy most is, akkor sikeresek lehetünk. Ennek a mentalitásnak át kell ragadnia mindenkire” - foglalta össze a Bursaspor 29 éves légiósa.

A szélső már az első félidőben megsérült, bedagadt a jobb bokája, pár nap pihenés vár majd most rá. 

A ferencvárosi Gera Zoltán is megerősítette, hogy lassan, túl sok tisztelettel, hektikusan kezdték a meccsét.

„Nem mertük felvállalni azt, amit a másodikban igen. Dinamikusabban, sokkal erőteljesebben játszottunk. Ahogy feljavultunk, húztuk egymást felfelé. Megérdemelten egyenlítettünk. Voltak még a gólon túl is lehetőségeink, mert a második félidőben domináltunk. Erre a második félidőre alapozhatunk.”

Rovatok