Index Vakbarát Hírportál

Ez egy igazi nagy csata volt

2016. március 27., vasárnap 11:05

A magyar-horvát felkészülési meccs után a horvát lapok kiemelték, a magyar futballválogatott érett, felkészült csapat benyomását keltette, amely egy félidőn keresztül képes volt uralni a játékot. Megjegyzik, a mieink nem érdemtelenül jutottak el a franciaországi Eb-re.

 „Ez egy igazi nagy csata volt, közel egyforma játékerőt képviselő két csapat között – értékelt a Dnevnik című napilapnak, Ante Cacic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya. – Az első félidőben abszolút fölényben játszottunk, viszont el kell ismernem, a másodikban a magyarok voltak jobbak, agresszívebbek és nem érdemtelenül egyenlítettek ki.”

„Magyarország bebizonyította, hogy nem érdemtelenül jutott ki az Európa-bajnokságra. De még van két hónap, ahogy mi, még ők sincsenek kész. Európai kupameccsek, bajnoki meccsek lesznek még, meglátjuk, néhány hét múlva hol tartunk.”

Azt is megemlítik a horvátok, hogy nem volt egyszerű dolga Cacinak, hiszen Budapestre már csak 16 játékossal érkezett, amelyből három kapus volt, így csak 13 mezőnyjátékos állt a rendelkezésére. A szakvezető éppen emiatt tért át a 4-1-4-1-es játékrendszerre.

Spornet című internetes  portálnak is azt emelte ki Cacic, hogy nem voltak elég jók a középpályán, ami mindenféleképp a magyarok játékát dicséri: „Az Izrael elleni meccs után hiányzott a frissesség a csapatból, de a magyarok is sokat tettek azért, hogy ne hagyják el vesztesen a játékteret.”

A horvát lapok szinte mindegyike kiemeli, a magyar futballválogatott jó úton halad, és ha így folytatja, az Európa-bajnokságon sem okoz majd csalódást a szurkolóinak.

A horvát internetes oldalak leginkább saját játékosaikkal voltak elfoglalva, de azt egyöntetűen megjegyzi mindenki, hogy Dzsudzsák Balázs szabadrúgás gólja extraklasszis teljesítmény volt.

Rovatok