Index Vakbarát Hírportál

A széleken verhetők vagyunk, Kleinheisler a hős

2016. március 28., hétfő 12:27

A horvátok elleni 1-1 után az UEFA honlapja készített rövid értékelést a magyar válogatott játékáról és pillanatnyi helyzetéről. Ebben a remek második félidei játékunkat méltatják, ám több gyenge pontra, illetve égető kérdésre is rávilágítanak.

Az európai szövetség honlapja szerint a meccsből három fontos tanulságot lehet levonni:

A széleken mutatott gyengébb játékhoz hozzáteszi azt is, hogy egyelőre hiányoznak az egyensúlyt adó szélső középpályások, akik fegyelmezetten védekeznek, de kellően atletikusak ahhoz, hogy a támadásokhoz is fel tudjanak lépni, az ugyanis a horvátok ellen is kiderült, hogy jó szélsőkkel zavarba hozható a védelem.

Matthew Watson-Broughton elemzésében ugyanakkor azt is kiemeli, hogy fontos lenne a 4-2-3-1-es felállásban szereplő egyetlen csatárból gólokat kihozni, akár Szalai Ádámot, Priskin Tamást vagy Böde Dánielt teszi majd oda az Eb-n Storck. Szintén a megválaszolatlan kérdések között említi meg a védelem helyzetét is, amely eddig ugyan remekül kitartott komoly nyomás alatt is, de egyáltalán nem biztos, hogy sokáig tart majd a gyenge támadójáték mellett, már pedig jelenleg a hátvédsor erősségére épít a csapat.

Watson-Broughton már az Eb-keretbe is belemegy kicsit, szerinte ugyanis meggondolandó lenne az utóbbi időben stabillá vált öt csatár helyett a szélekre válogatni energikusabb játékosokat, hiszen az egycsatáros felállásban nincs hely az öt, egymással váltogatott támadónak.

Végül megjelölt 16 játékost, akiknek lényegében biztos a helye az Eb-keretben, ráadásul a fenti felvetés ellenére mind az öt csatárt meg is jelölte közöttük. A fix 16 így néz ki az UEFA szerint.

Kapus: Király Gábor.

Védők: Juhász Roland, Guzmics Richárd, Fiola Attila, Lang Ádám, Kádár Tamás.

Középpályások: Gera Zoltán, Nagy Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Elek Ákos.

Csatárok: Németh Krisztián, Szalai Ádám, Nikolics Nemanja, Böde Dániel, Priskin Tamás.

Rovatok