Index Vakbarát Hírportál

Storck: Szép eredmény az 1-1, de se több, se kevesebb

2016. március 28., hétfő 21:07

Bernd Storck, a Horvátországgal szombat este 1-1-et játszó magyar futballválogatott edzője hétfőn este az M4-nek és az M1-nek is interjút adott.

Az Európa-bajnokságra készülő csapat német edzője szerint a világsztárokkal felálló horvátok ellen az első félidővel nem lehettünk elégedettek. „A szünetben nyugalmat kértem. A horvátok ellen megálltuk a helyünket, szép eredmény az 1-1, de se több, se kevesebb. A legfontosabb, hogy a

csapat látta, meg tudja állni a helyét egy ilyen erős ellenfél ellen."

Storck élvezi a sikert, nem áll le egy pillanatra sem. „Jó, hogy öt csatárom van, Böde, Szalai, Priskin, Nikolics és Németh is."

A kapitány kimondottan erős ellenfeleket akart az Eb előtt. „A csoportellenfelek több edzőmeccset játszanak, de ez nem jelent hátrányt. Május 20-án is lesz egy válogatott meccsünk, az az ellenfél még nem nyilvános, de erre a mérkőzésre már 100 százalékban fel fogunk készülni, itt még kísérletezhetünk."

Május elején a magyar szezonnak vége, de mindenkinek van dolga, nem lesz monoton a felkészülés. „Minden edzővel leültünk, megbeszéltük, mikor milyen összetartás lesz. Áprilisra is szerettem volna összehívni a keretet, de az nem működött, cserébe a májusi összetartás hosszabb lesz. Az U21 ugródeszka a nagyválogatotthoz, Bese és Kalmár például már eljutott a felnőttcsapat kispadjáig."

„Az utolsó felkészülési meccsen, június negyedikén már az osztrákok elleni csapatot játszatnám."

A válogatott 06. 14-én Ausztria ellen kezdi az Eb-t, négy napra rá Izlanddal, újabb négy nap múlva Portugáliával játszik.
 

Rovatok