Index Vakbarát Hírportál

Elefántcsontparttal játszik a magyar futballválogatott

2016. április 6., szerda 14:17

Bernd Storck szövetségi kapitány választásának megfelelően a tavalyi Afrika-kupát megnyerő elefántcsontparti válogatott lesz a magyar csapat következő ellenfele az Eb-felkészülés során, írta az MLSZ honlapja.

A Bernd Storck vezette magyar válogatott a németek elleni, június 4-i felkészülési találkozó előtt még egy mérkőzést játszik az Eb-felkészülés jegyében: a szövetségi kapitány kérésének megfelelően, május 20-án Elefántcsontpartot fogadjuk a Groupama Arénában. Ellenfelünk jelenleg a 36. helyen áll a világranglistán, tavaly veretlenül nyerték az Afrika-kupát.

Elefántcsontpart 1992-ben és 2015-ben nyert Afrika-kupát. 2006-ban vettek részt először a vb-n, azóta egyszer sem hiányoztak. A válogatottat a francia Michel Dussuyer szövetségi kapitány irányítja.

Bár Didier Drogba már visszavonult a válogatottól, az elefántcsontpartiak keretében továbbra is rengeteg világsztár található. Gervinho mellett Yaya Touré (Manchester City), Kolo Touré (Liverpool), Wilfried Bony (Manchester City), Salomon Kalou (Hertha BSC) vagy éppen Serge Aurier (PSG) neve is ismerős lehet.

A magyar válogatott korábban még soha nem találkozott Elefántcsontparttal.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese március 26-án 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal, június 4-én pedig a világbajnoki címvédő Németország vendégeként lép pályára felkészülési találkozón.

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Európa-bajnokságon: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

Rovatok