Index Vakbarát Hírportál

Válogatott-buzdító album Eb-dalokkal

2016. április 13., szerda 10:57

A futball és a zene kapcsolatáról nem kell sokat regélnünk, ezt erősíti, és a nyári Európa-bajnokságra kijutott futballválogatottat népszerűsíti az a lemez, amit az MLSZ támogatásával raktak össze csapatbuzdító slágerekkel napjaink legmenőbb hazai könnyűzenei szereplői.

"Először azt terveztük, hogy egy himnuszt készítünk a srácoknak Franciaországra, ezt az ötletet fejlesztettük aztán tovább, és csinálunk inkább egy egész lemezt. Ezen olyan dalok, főként feldolgozások kapnak helyet, amelyeknek alapjai a futballhoz köthetőek, nézőtéri rigmusok, régi, ismert focis indulók, esetleg külföldön népszerűvé vált futballslágerek. Lesz rock, hip-hop, diszkó, megpróbáltuk minden réteg ízlését kielégíteni, a játékosokét is" - mesélt a lemezről Lotfi Begi, zenei producer.

18 számot szedtek össze, illetve készítettek, ami rengeteg egy albumra, de ahogy Lotfi mondja,

ebben mindenki benne akar lenni, semelyik előadó nem akar lemaradni róla. Két nagyon népszerű banda, a Halott Pénz és a Punnany Massif május végére tervezi az új lemezét, de ők is azt mondták, mindenképpen beszállnak valamivel.

Így nagyon könnyen összejött az előadók listája, akik között ott van a már említett két zenekar, illetve a Brains, az Irie Maffia, a Hooligans, a Soeri és Poolek, a Paso, a Firkin,  Pixa, természetesen Lotfi Begi és még sokan mások, ahogy a zenei közhely mondja. Mivel a projektre még annál is kevesebb idő maradt, ezért nem lehet még minden nevet biztosra venni.

Az albumot a Soproni és a Mol támogatja, így a benzinkutaknál lehet majd hozzájutni május közepétől, május 22-én pedig élőben is meg lehet hallgatni a számokat. Budapesten, a Parkban lesz egy nagy koncert, fellép a Punnany, a Paso, a Biebers és a Firkin, a Brains, többek között. És ott lesz a futballválogatott is, így ez az alkalom lehet a csapat Eb-búcsúztatása a június 10-én kezdődő franciaországi Eb előtt.

Ezen a koncerten a csapat és a szurkolók együtt döntik majd el azt is, hogy melyik dal legyen a csapat indulója a tornán.

A lemez címe és a búcsúbuli mottója Bon Voyage, (válogatott slágerek utazáshoz), ami franciául annyit jelent, jó utat!

Rovatok