Index Vakbarát Hírportál

Számok bizonyítják, hogy a magyarokat érdekli legjobban a futball-Eb

2016. április 20., szerda 13:26

Magyarország mindig is futballőrült nemzet volt, akkor is mindenki követte a vébéket, Eb-ket, amikor a magyar csapat ki sem jutott, most meg, hogy 30 év után ismét ott lesz egy világtornán, hatványozott az érdeklődés. Ezt bizonyítják az egyik szálláskereső oldal, a Trivago adatai - írja az Ujszo.com

A Magyarországról érkezett foglalások 41%-a a nyári Európa-bajnokság 10 városába történt. Ugyanez a szám az utánunk következő lengyeleknél, belgáknál, svájciaknál és cseheknél maximum 20 százalék.

Azt is kiszámolták, hogy a magyarok átlagban 57 ezer forintot költenek szállásra, per éj, ez az összeg közepesen sok, a belgák drágábban, a németek és az olaszok olcsóbban foglalnak egy-egy éjszakát.

Magyarország június 14-én Bordeaux-ban Ausztriával kezdi Eb-szereplését, erre a napra már csak a szálláshelyek négy százaléka szabad a városban. Ugyanez a helyzet a június 18-i izlandi-magyarnak helyt adó Marseille hoteljeivel is. Június 22-én magyar-portugál lesz Lyonban, itt még a szobák 13 százaléka szabad.

Rovatok