Index Vakbarát Hírportál

Gera Zoltán sötét titkáról mesélt

2016. május 6., péntek 12:58

Gyerekként arról álmodozott, hogy nagy hatalmú, félelmetes bűnöző lesz belőle, de később Isten megmentette – erről a FIFA honlapjának adott interjújában beszélt a magyar válogatott és a Ferencváros középpályása, aki azt is elárulta, hogy az öngyilkosságon is elgondolkodott.

Mielőtt a vallás felé fordult volna 16 éves, rettenetes állapotban volt, a dohányzás, az alkohol és a drogok miatt az orvosok azt is kizártnak tartották, hogy valaha újra profi szinten focizzon, de sikerült visszatérnie a sporthoz, ami által újjászületett.

A 2014-es visszatérését a Ferencvároshoz a lehető legjobb időpontnak nevezte, új tulajdonos, új stadion várta a csapatnál, de a stabil háttér, az erős keret és a jó edző is segített abban, hogy remek legyen a hazaigazolása.

A szombati, Újpest elleni kupadöntőre készülve a visszavonulásról is beszélt Gera, aki kiemelte, hogy bár sokat kérdezgetik erről, kevesen értik, hogy egy játékos akkor fogja abbahagyni, amikor már nem képes megfelelő szintet hozni, benne viszont még megvan ez, úgyhogy még folytatja, ha már bizonyította magának, hogy még mindig képes ezen a szinten játszani.

37 évesen az Eb-re kijutó válogatottban is ott lesz, erről sokáig nem is álmodott, mert még csak a közelében sem járt a csapat a nemzetközi tornáknak, de az elmúlt időkben felnövő generációknak és a nemzetközi futballt ismerő edzőknek köszönhetően mégis sikerült.

Rovatok