Index Vakbarát Hírportál

A válogatott kedvéért újra összeállt a Soho Party

2016. május 11., szerda 13:57

A válogatott miatt újra összeállt Soho Partyval és az egy régi, hatalmas kedvencet feldolgozó Ganxsta Zoleeval folytatjuk a válogatott lehetséges Eb-indulóit bemutató sorozatunkat.

Soho Party – Az éjjel soha nem érhet véget

A norvégok elleni pótselejtező budapesti visszavágóján lett a válogatott nem hivatalos indulója a Soho Party 1998-as slágere, Az éjjel soha nem ér véget, de már a görögök elleni utolsó selejtezőre utazó szurkolók is ezt énekelték. Kézenfekvő volt tehát, hogy a Bon Voyage albumra is felkerüljön a dal, az viszont óriási meglepetés volt, hogy Náksi Attila és Betty Love a válogatott kedvéért újra összeállt egy felvétel idejére.

„Felemelő, hihetetlen érzés ez egy szerzőnek, előadónak, hiszen a szurkolók maguk választották ezt a dalt azért, hogy a válogatottat erősítsék, támogassák. Ezért is csináltuk meg mi, 18 év kihagyás után összeülve erre az egy alkalomra, hogy ezzel is tiszteletünket fejezzük ki a szurkolóknak és a csapatnak” – mondta Náksi Attila a rövidke, kivételes újjáalakulás kapcsán.

Nem feltétlen az ő daluk éneklése miatt, de a magyar csapat Eb-re kijutása is bekerült az emlékezetes futballélmények közé Náksinál az 1986-os oroszok elleni vb-zakó, az 1985-ben Real-verő, UEFA-kupa-győztes Videoton és a BL-be jutó Ferencváros mellé, de ehhez az is kellett, hogy Dárdai Pál mentálisan helyre tegye a válogatottat.

Soho Party – Az éjjel soha nem érhet véget

Ganxsta Zolee és a Kartel – A franciák felé

Ganxsta Zolee és a Kartel – A franciák felé

Átdolgozással támad Ganxsta Zolee és a Kartel is a lemezen, igaz, ők sokkal jobban hozzányúltak a Szerb határ felé alapjához, amit franciásabbra, Ganxsta szavaival élve egészen pontosan Édith Piaf-osabbra vettek.

A trágár szövegek a szurkolók miatt maradtak ki a dalból a hatalmas Újpest-, Atlético Madrid- és argentin válogatott-szurkoló Ganxsta szerint (aki épp a hokiválogatottat buzdítja a szentpétervári vb-n), de ha az új verzió eléggé bejön a közönségnek, akkor akár még a koncertműsorukba is bekerülhet a Franciák felé.

Az indulókra május 20-ig szavazhat ebben a cikkünkben, az Index olvasói három indulót juttatnak tovább a válogatottat búcsúztató, május 22-i Bon Voyage Fesztiválra, ahol a csapat három jelöltjével kiegészített mezőnyből kell majd kiválasztani, melyik legyen a hivatalos Eb- és csapatinduló. Az eseményről itt talál meg minden információt.

A képre kattintva a koncertről is megtalál minden fontos információt.

Rovatok