Index Vakbarát Hírportál

A mexikói vb kiheverhetetlen, de ez most óriási

2016. május 20., péntek 13:00

Egy sima és egy önfeldolgozással fejezzük be a válogatott lehetséges Eb-indulóit bemutató minisorozatunkat – a PASO a Hello Gagarinnak esett neki, míg a The Biebers a világszerte stadionokban énekelt Seven Nation Armyn csavarta fel a basszust.

PASO - Hello magyarok

„Direkt nem a különböző sporteseményeknél sokat használt A Tenkes kapitányát vettük elő, a Hello Gagarin eddig is lelátóra való szám volt, az új szöveggel pedig végképp oda illik már” – mondta a dalról KRSA, a zenekar énekese még a Bon Voyage Fesztivál és album sajtótájékoztatóján.

„A csoport harmadik helye meglehet. Bízom benne, hogy Izlandot elkapjuk és jó meccseket játszunk a többiekkel is. Mindenkit meg lehet verni, csak meg kell várni, amíg elalszik” – ezt viszont már Nagy László, a PASO gitárosa üzente a csapatnak. Nagy két legfontosabb focis emléke egyaránt 1986-hoz kötődik: az egyik nagyon jó, a másik nagyon rossz. Utóbbi természetesen a mexikói világbajnokság, amit azóta sem hevert ki az a generáció, főleg úgy nem sokkal előtte 3-0-ra vertük a brazilok – ez az előbbi.

Pannonia Allstars Ska Orchestra – Hello magyarok

The Biebers - Seven Nation Army

The Biebers – Seven Nation Army

A The Biebers a The White Stripes fociklasszikusához, a Seven Nation Armyhoz nyúlt, ami tényleg lényegében annyira hozzánőtt a sporthoz, hogy alig van meccs, amin ne dúdolnák ezt a lelátóról. A zenekar alapítója, Puskás Péter az 1998-as világbajnokságon szeretett bele igazán a fociba, elsősorban a nigériai Jay-Jay Okocha és a francia Zinedine Zidane cselei miatt.

„Ilyenkor mindig beleszaladunk túlzott hurráoptimizmusba , de szerintem jó játékkal , hatalmas küzdőszellemmel meglepetést okozhat a válogatott. Ez nem azt jelenti, hogy megnyeri a tornát, hanem hogy a kijutás után az eddigi teljesítményéhez méltó meccseket játszik majd” – vélte Puskás.

A lehetséges Eb-indulókra péntekig, egészen pontosan a Magyarország-Elefántcsontpart barátságos mérkőzés végéig lehet szavazni ebben a cikkünkben. Az Index olvasói három dalt juttatnak tovább a május 22-i koncertre, ahol a válogatott három jelöltjével kiegészült mezőnyből dől majd el, melyik lesz a válogatott és az Eb hivatalos focihimnusza. Az MLSZ felkérésére készült Bon Voyage CD-jét is péntektől lehet megvásárolni, a dalok teljes verziói pedig már elérhetők a Bon Voyage YouTube-csatornáján.

A képre kattintva a koncertről is megtalál minden fontos információt.

Rovatok