Index Vakbarát Hírportál

Egy meccse van a ManUnited szupertehetségének, hogy bejátssza magát az Eb-re

2016. május 27., péntek 09:49

Április eleje óta szinte hetente változott, hogy van-e esélye Marcus Rashfordnak, a Manchester United idei nagy felfedezettjének arra, hogy ott legyen az angolok Eb-keretében, most viszont úgy tűnik, egyetlen meccsen múlhat a 18 éves támadó sorsa.

Anglia 20.45-től Ausztrália ellen játszik felkészülési mérkőzést, és mivel a támadósorból Daniel Sturridge is kidőlt egy kisebb sérülés miatt, Roy Hodgson kezdőként küldi majd pályára Rashfordot azzal a céllal, hogy az megmutathassa, mire képes.

Én, az edzői stáb, az egész keret, sőt, a teljes angol futballvilág őt fogja figyelni. Mindenki azt mondja, hogy ez a srác különleges, de most újra meg kell ezt mutatnia. Jó a sebessége, jól hozza helyzetbe az embereket, és jól tör be a védők mögé. Elég csak az FA Kupa döntőjére gondolni – mondta róla Hodgson.

Ha valóban Rashford kezdhet majd (miközben Harry Kane-t pihentetik, Jamie Vardy pedig az esküvője miatt marad távol a kerettől.

2003 februárjában egy másik fiatal tehetség ugyanúgy Ausztrália ellen mutatkozott be az angol válogatottban. Ő Wayne Rooney volt, aki azóta 109 válogatott meccsen 51 gólt lőtt.

Rashford februárban került bele a Manchester United Európa Liga-keretébe, a Midtjylland elleni párharcban pedig egyből egy duplával mutatkozott be. Három nappal később a Premier League-ben is bemutatkozott az Arsenal ellen, amikor újra két gólt szerzett, március vége előtt pedig már a Manchester City elleni városi derbin is betalált. Most pedig esélye van arra, hogy szinte a semmiből előtörve ott legyen az angol Eb-keretben.

Rovatok