Index Vakbarát Hírportál

Gonosz csatárt találtak a spanyolok

2016. május 29., vasárnap 20:49

Nagy a kérdés a spanyol válogatottban, hogy miután Fernando Torres és Diego Costa is kimaradt az Eb-keretből, ki lesz a csatáruk az Európa-bajnokságon. Többek között erre is kereste a választ Vicente del Bosque az Eb-címvédők vasárnapi, Bosznia-Hercegovina elleni meccsén, amin akár meg is kaphatta a választ.

Nolito, a Celta Vigo támadója ugyanis egy duplával, közte egy nagyon eszes góllal jelezte a szövetségi kapitánynak, hogy vele is érdemes lesz számolni a nyáron. Nolito 1-0-s vezetésnél, egy hozzá pattant labda után gondolkodott el egy pillanatra a tizenhatoson belül, hogy mit is csináljon, majd rövidke topogás után úgy döntött, hogy eléggé kint áll a kapujából Asmir Begović ahhoz, hogy átemelje, és így is tett.

 

A vezetést is Nolito szerezte meg korábban, és bár a bosnyákok Emir Spahić góljával szépítettek, a gólszerzőt még az első félidő legvégén kiállították, onnantól kezdve pedig sima volt a spanyoloknak. A meccs legvégén, a 94. percben Pedro is betalált tőlük, így nyertek 3-1-re.

A spanyolok Dél-Korea és Grúzia ellen folytatják majd az Eb-felkészülést.

Szintén vasárnap készült egymás ellen Románia és Ukrajna. A torinói mérkőzésen Gabriel Torje, az Osmanlıspor szélsője lőtt egy hatalmas bombagólt egy kivágódó labdából, de Roman Zozulja még az első félidőben egyenlíteni tudott az ukrán csapatból.

 

A második félidőben aztán az ukránok nagyon beindultak, bő 10 perc alatt sorban Zincsenko, Konopljanka és Jarmolenko góljaival 4-1-re fordítottak, a végére viszont így is szoros lett a meccs. A román válogatott ugyanis Alibec és Nicolae Stanciunak köszönhetőn 3-4-re szépíteni tudott, az egyenlítés viszont már nem sikerült.

Rovatok