Index Vakbarát Hírportál

A portugálok CR nélkül is életveszélyesek

2016. május 29., vasárnap 23:37

A BL-döntőben érintett játékosok nélkül ugyan, de folytatták az Eb-felkészülést a Portugálok vasárnap, amikor a nekünk is ismerős, a pótselejtezőben búcsúztatott Norvégia ellen játszottak.

És nem is kell sok ahhoz, hogy vezetést szerezzenek a portugálok: Cristiano Ronaldo hiányában Ricardo Quaresma lépett elő, és miután az egyik támadásnál a bal szélen tűnt fel, hatalmas gólt csavart jobbal a hosszú oldalra.

 

Quaresma még az első félidőben aztán összeszedett egy kisebb sérülést, de folytatni tudta a mérkőzést, amit végül 3-0-ra nyertek a portugálok.

A Beşiktaş szélsője tavaly nyáron még elég jó formában volt, a Trabzonspor elleni bajnokin hatalmas gólt lőtt, amit még három bajnoki találattal toldott meg az idény végéig a 32 éves játékos.

A második félidő elején Norvégia határozottabban játszott, több nagyobb helyzetük is volt, bár főleg pontrúgásokból, elsősorban szögletekből voltak veszélyesek. Az egyenlítőgólt viszont így sem tudták megszerezni, sőt, még a hajrá előtt eldöntötték a meccset a portugálok. Előbb Raphael Guerreiro egy pazar szabadrúgásból talált be a Hertha-kapus Rune Jarsteinnek, majd Éder passzolt be egy labdát a védőktől meglépve öt méterről zavartalanul.

 

Portugáliával a csoportkör zárásaként június 22-én találkozunk az Eb-n.

Vasárnap este játszottak az olasz ok is, ők Graziano Pellé góljával verték Skóciát 1-0-ra, míg Törökország Mehmet Topal hajrában szerzett góljával nyert szintén 1-0-ra Montenegró ellen.

Rovatok