Index Vakbarát Hírportál

A BL-döntő nagy kérdése: les volt-e Ramos gólja?

2016. május 29., vasárnap 09:14

A szombat esti Bajnokok Ligája-döntő elején a Real Madrid a védő Sergio Ramos góljával szerzett vezetést az Atlético Madrid ellen, és végül tizenegyespárbajban tudott nyerni, de sokan vitatták, hogy a Real vezető gólja érvényes volt-e.

A tizenötödik percben szabadrúgást végeztek el, és a Modric által beívelt labdát Bale csúsztatta tovább. Érkezett rá a kapu előtt Sergio Ramos, aki közelről bekotorta a labdát, ezzel megvolt az előny.

 

Az atléticósok lest reklamáltak az angol Mark Clattenburgnél, de mivel az asszisztense sem jelzett, ezért megadta a gólt. Más kérdés, hogy a visszajátszások alapján inkább látszik lesnek, mint nem, de nem volt egyszerű megítélni a helyzetet. Mindenesetre úgy tűnik, hogy Ramos egy kicsivel előrébb volt a védőknél, amikor Bale továbbcsúsztatta a labdát. 

Les volt?

  • 10059
    Igen
  • 2341
    Nehéz megítélni
  • 1771
    Nem

A spanyol As egyértelműen kijelentette, hogy Ramos lesgólt szerzett. Az Atlético sem állt a helyzet magaslatán a pontrúgásnál, az ő helyezkedési hibájuk is kellett, hogy a Real előnybe kerüljön.

Újabb csavart az egésznek, hogy Ramos egyáltalán labdába ért-e.

Clattenburg nemcsak a Ramos-gól miatt kapott kritikát, a spanyol lapok azért is megtalálták, mert több durva szabálytalanság után sem szankcionált lappal. 

Ami pedig Ramost illeti: neki nagyon megy az Atlético elleni döntőkben: két éve, amikor szintén a városi riválissal BL-döntőztek, akkor a hajrában az ő góljával egyenlített a Real, és végül nyert a hosszabbításban. 

Rovatok